Ortopedi

Kişiye özel tabanlık nedir ?

Kişiye özel tabanlık hastaların ayaklarından alınan özel ölçümler sonrasında ,hastalığa yönelik olarak ayağın anatomik yapısına tam olarak uygulanan tabanlıktır. Normal tabanlıklardan farklı olarak hazırlanmış bu tabanlık kişinin problemine yöneliktir. Başka bir hastalıkta yada aynı numara ayakkabı giyen bir başka kişi tarafından kullanılamaz.bu tip tabanlıklarda ana hedef hastanın problemine mükemmel uyumlu bir tabanlık yaratmaktır.

Op. Dr. Selim MUĞRABI
Op. Dr. Selim MUĞRABI

Tabanlık hazırlanırken alçı ile ölçüm alma,köpük ile iz alınması,çeşitli teknolojik tekniklerle ayak basınç ölçüm teknikleri kullanılmaktadır.merkezimizde hastalardan köpük ile iz alınması-bilgisayarla yürüme ve ayakta durma esnasında ayak basınç ölçümü-denge ölçümü sonrasında alınan değerler ile tabanlıklar hazırlanmaktadır.

Tabanlıkların hazırlanmasında en önemli detaylardan biri de tabanlığın sertlik derecesidir.hastanın diabetik olması,ayak altında yarasının olması,hastanın kilosu sertlik derecesinin planlanmasında önem taşır.

Ayrıca hastanın ayakkabısına görede tabanlıkların planlamsı yapılabilmektedir.ancak bu ayakkabılar ortopedik özellikler içermelidir.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir