Sağlık Haber

Kızılay’ın Yardım Seferberliği 6 ilde 12 sosyal market hizmet veriyor

Depremin birinci ayında Kızılay, etkilenme alanı bu denli büyük bir sahada vatandaşların gıda ve tüketim ürünlerine daha kolay ulaşabilmesi için toplamda 12 sosyal market açarak ürünleri ücretsiz olarak depremzedelere dağıtıyor.  

10 ilde yıkıma neden olan depremin oluşturduğu hasarın onarımı sürerken Kızılay, Adıyaman, Malatya, Osmaniye ve Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş’ta 12 sosyal marketi faaliyete geçirerek ürünleri ücretiz olarak afetzedelerin kullanımına sunuyor.

Sosyal Marketlerden Yaklaşık 139 Bin Afetzede Yararlandı

Marketler, afetzedelerin kolay ulaşabilmesi için çadır kent ve merkezi noktalara yakın bölgelerde açılırken bu marketlerden açıldığı günden itibaren yaklaşık 139 bin afetzede yararlandı ve ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşıladı.  

6 ilde ve 12 noktada faaliyet gösteren “Kızılay Sosyal Market” içinde;

1-        Erkek, kadın ve çocuk giyim

2-        Gıda kolisi ve/veya gıda malzemeleri (bulgur, pirinç, kek, süt, yağ v.s)

3-        Hijyen kolisi ve/veya hijyen malzemeleri (çocuk bezi, şampuan, tuvalet kağıdı, peçete)

Tamamen afetzedelere yönelik dağıtım yapılmaktadır. Kızılay Sosyal Market afetzede vatandaşlara kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği içinde ve koordineli bir şekilde dağıtım yapılmaktadır. 

Marketlerde Kızılay gönüllüleri görev alıyor

Afetin ilk anından itibaren bölgede 2 bine yakın profesyonel ve 4 bine yakın gönüllüsü ile yaraları sarmaya çalışan Kızılay ekipleri marketlerde görev alıyor. Kızılay gönüllüleri afetzedelerin ihtiyaçlarına kolay ulaşmaları için marketlerde çalışıyor. 

Deprem Felaketinin Birinci Ayında 117 Milyonun Üzerinde Beslenme Desteği

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki iki depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor.  Depremin 1. ayında Kızılay; 

  • Depremin hemen ardından 10 il, 70 ilçe ve 1019 noktada afetzedelere yardım ulaştıran Kızılay Koordinesindeki Afet Beslenme Platformu Grubu’nun 259 paydaşı afetin 1. ayında 117 Milyon/kişilik günde 3 öğün beslenme desteği sağladı.
  • Kızılay’ın 270 psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının desteği 6 ilde 52.893 kişiye psiko sosyal destek hizmeti verdi.
  • Depremin ilk anından itibaren Kızılay AFAD’a 75.136 adet çadır teslim etmiştir
  • 6 ilde 7 mobil sağlık aracıyla 14.116 kişiye sağlık ve ilaç desteği verildi
  • Kızılay, afet bölgesinden 71 farklı ile tahliye edilen 1.564.996 kişiye yardım eli uzatmak için; giyim, battaniye, mutfak malzemesi, yatak, kuru gıda, hijyen malzemesi, temizlik malzemesi, gıda kolisi, sağlık malzemesinin de aralarında bulunduğu 3 milyon/kişilik yardım malzemesi dağıtıldı 
  • Depremin ardından 293.011/kişi kan bağışlamak için kan bağışı merkezlerimize koştu. Kızılay bu süreçte hastanelere 353.569 kan bileşeni sevk etti.
  • Kızılay deprem bölgesinde günlük yaklaşık 4 bin 500 personel ve gönüllüsü ile yaraları sarmak için çalışırken 1 ayda 136.000 kişi/gün profesyonel ve gönüllü ekibi ile sahada hizmet verdi.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir