Göğüs Hastalıkları

Koah Balon Tedavisi ile Hayata Döndü

Yaşam Hastaneleri Göğüs Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Şamil Günay  ve ekibi  solunum cihazına bağlı yaşamını sürdüren hastaya umut oldu.

Denizli’den tedavi amaçlı Vakıf  Yaşam Hastanesi’ne gelen Koah hastası  için Dr. Şamil Günay şunları söyledi. “ Hastamızda  hışırtılı solunum, ağır nefes darlığı, yoğun balgam  gibi sorunlar mevcuttu. Hastaya gırtlak kanseri tanısı koyulmuş fakat KOAH hastası olduğundan dolayı ameliyatı yapılamamıştı. Bu durumdaki  hasta için KOAH balon tedavisini uyguladık.” dedi. Hastanın tedaviden hemen sonra solunum cihazından ayrıldığını, nefes alıp vermesinin normale döndüğünü belirten Günay: “Solunum makinasına bağlı olan ve konuşamayan hastamız konuşmaya başladı. Kendi çabasıyla yürümeyi başardı ve sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.” diye belirtti.

Koah  Balon Tedavisinin Amacı

KOAH balon tedavisinin amacının,  tütün kullanımı sonucunda, nefes borusunda daralma ve balgam yaratan hücrelerde kalınlaşma tespit edilen hastalarda, nefes borusunun temizlenmesi ve genişletilmesi olduğunu söyleyen  Günay; “Bu işlem bronkoskop denilen nefes borusunun içini  görmemize yarayan özel kameralar yardımıyla yapılır. Özel  geliştirilmiş balonlarla,  bronkoskop  yardımıyla daralmış nefes borusunun içine girilir. Bu bölgede özel yapılmış balonlar akciğere zarar vermeyecek şekilde basınç ve frekansta şişirilir. Bu bölgedeki balgam ve kalınlaşmış doku balon ile kazınarak dışarı atılır.” diyerek açıklamalarda bulundu.

Ağrısız  Ve Acısız Olması Tedaviyi  Avantajlı  Kılıyor

Koah balon tedavisinin;  ağrısız ve acısız olması, işlemden hemen sonra  gündelik  hayata dönüş, tekrarlanabilir ve yaş sınırının olmaması, vücuda yabancı cisim yerleştirilmemesi  gibi avantajlarının olduğunu anlatan Dr. Şamil Günay : “Bu işlem sonrası hastalar rahat nefes  almakta, merdiven ve yokuşu rahat çıkmakta, gündelik hayatlarını yaşarken başkalarına  muhtaç olmaktan kurtulmakta  ve hastaların oksijen tüpü ihtiyaçları azalmaktadır.”  dedi.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir