Sağlık Haber

“Liderlik gelişiminde mükemmeliyet” ödülü Acıbadem’in oldu

Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri’nin geliştirdiği “Hemşirelikte Liderlik Programı”, Brandon Hall Group tarafından ABD’de düzenlenen 2020 Ödül Programı’nda – Liderlik Gelişim Kategorisi’nde Mükemmeliyetödülü alarak birinci oldu. 2013 yılından beri 7 kategoride düzenlenen ve dünyada çok sayıda uluslar arası önemli kuruluşların katıldığı yarışmada Acıbadem, farklı sektörlerdeki tüm rakiplerini geride bıraktı. Yarışmacılar; araştırma ve danışmanlık alanında dünya genelinde 10 binden fazla kuruma hizmet sunan, performans geliştirme alanında ise dünyanın en tanınmış araştırma kuruluşlarının ilk sırasında yer alan Brandon Hall Group tarafından oluşturulan uluslararası jüri tarafından değerlendirildi.

Hemşirelerin liderlik becerisi geliştiriliyor

Hemşirelikte Liderlik Programı; Acıbadem Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü ve Acıbadem Akademi işbirliği ile hayata geçirildi. Liderlik eğitim programına; tüm Hemşirelik Hizmetleri ekiplerinin yönetsel anlamda profesyonelleşmesini sağlamak amacıyla 2006 yılında start verildi. Program, dünyadaki lider hemşirelik modelleri ve uygulamaları analiz edilerek, kredili, modüler ve takip sistemine dayalı olarak tasarlandı. 2014 yılında ise Hemşirelik Liderlik Akademisi’ne dönüşen program, sürdürülebilir ve daha fazla yarar sağlaması için proje ekibi tarafından her yeni dönemde geliştirildi ve güncellendi.

Programdan, yaklaşık 3800 hemşirenin görev aldığı Acıbadem çatısı altındaki tüm hemşireler yararlanabiliyor. “Acıbadem’de her hemşire liderdir” yaklaşımıyla sürdürülen eğitim programı; hemşirelerin kurumda göreve başladığı andan itibaren, yeteneklerini keşfetmesine ve liderlik becerilerinin gelişmesine katkıda bulunuyor.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir