Beslenme ve Diyet

Miha Bodytec EMS Cihazı ile 25 Dakikada Etkili Zayıflama!

Alman EMS teknolojisi ile geliştirilen Miha Bodytec; formda, sağlıklı ve güçlü bir vücuda sahip olmak için gereken her şeyi çok daha kolay ve zevkli bir şekilde sunar. Haftada 1 ya da 2 gün ve günde sadece 25 dakika spor eğitmeni ile birebir yapacağınız bu antrenman sistemi sayesinde klasik spor salonlarında yapacağınız 3-4 saatlik bir antrenmanın çok daha üzerinde bir etkiyi sadece 25 dakikada sağlarsınız. Elbette büyük şehir yaşamı koşuşturmacası içinde spora zaman ayırmak oldukça zor. Son dönemde sosyal medyada ünlüleri ya da arkadaşlarımızı üzerlerinde garip bir kıyafet ve bu kıyafete bağlanmış kablolar ile spor yaparken görmeyenimiz yoktur. 

Ems nedir?

Bu cihaz da beyinden gelen sinyallerin aynısını dışardan sadece kaslarımıza göndererek kasılma seviyesini arttırmaktadır. EMS sayesinde bir hareketi gelen akım eşliğinde yaparak kasılmayı arttırıp o kasın gelişimini daha kısa sürede sağlamaktayız. Bu sayede sadece 25 dakika egzersiz yaparak 3-4 saatlik dışarıdaki bir antrenmana eşdeğer çalışma sağlayabiliyoruz. EMS Sistemi 10 ana kas grubumuzu aynı anda çalıştırıyor ve en derin kas fibrillerine kadar ulaşıyor. Spor salonlarında yaptığınız antrenmanlarda en derin kaslara çok zor ulaşmaktasınız. Bunun için büyük ağırlıklara girmeniz gerekir ki eklemlere çok büyük bir yük bindirmiş olursunuz. Eklem ve omur sakatlıklarına bilmeden sebep olabilirsiniz” dedi. Cihaz hakkında önemli bir konuya değinen Fidan,  “Derslerin birebir verilmesi oldukça önemli. Yani eğitmeninizin ders boyunca sadece sizinle birebir ilgilendiği bir çalışma şeklidir ki hastanemizde uzman fizyoterapist eşliğinde uygun bölge yağlanmalarının yakımını aktive edecek ve kas kuvveti desteğini sağlayacak seanslar ile yapılmaktadır.

Ems sistemini herkes kullanabilir mi?

Egzersiz yapmasında sakınca olmayan herkes bu sistemi kullanabilir fakat özellikle yapmaması gereken kişiler; kalp pili olanlar, hamileler, epilepsi ve kanser hastaları. Bu kişilerin kesinlikle uygulamayı kullanmaması gerekiyor. Bu hastalıkları olmayan sağlıklı bir bireye hiç bir yan etkisi yoktur. Aletin ortaya çıkması fizik tedavi amaçlı olduğu için, fıtık hastaları için özellikle tercih edilebilir diyebilirim.

Ems sistemi haftada kaç kez yapılabilir?

Haftada iki gün 48 veya 72 saat aralıklarla yapılması tavsiye edilmektedir. Daha sık yapılması doğru değildir. Ciddi bir kas çalışması olduğundan dolayı dinlenme süresini uzun tutmalıyız ki bir sonra ki antrenmana daha dinç bir bireyle karşılaşalım. EMS Sistemden daha etkili sonucu almak için bu önemlidir.

Ems sisteminin etkisini ne zaman görebilirim?

Kişiden kişiye değişebilir ancak tecrübelerime göre doğru egzersiz uygulandığında ve düzenli bir şekilde takibi yapıldığında 6-10 seansta kendinizdeki gelişimi ve değişimi gözlemleyebilirsiniz. Birlikte çalışacağınız eğitmen çok önemli, istekli ve düzenli gitmeniz ve eğitimin ihtiyaçlarınıza uygun doğrultudaki hareketlerle desteklenmesi de etkisini gözlemleyeceğiniz sürenin kısalmasında oldukça etkilidir.

Çok merak ettiğimiz bir diğer konu da fiyatlar. Sürekli sosyal medyada birçok ünlüyü EMS ile spor yaparken görüyoruz. Bu da biraz gözümüzü korkutuyor aslında. Herkesin ulaşabileceği fiyatlarda mıdır?

Bu sistemi kullanan farklı markalar var. Her firmanın kendine göre fiyat skalası var. Ama bu işi yapan sayılı hastanelerden biri olarak işin uzmanı olan bir fizyoterapist ile dersler birebir yapılmaktadır. Dersler paket olarak alındığından paket büyüdükçe ders ücreti de azalıyor. Aylık masrafınız, ortalama bir spor salonuna ödeyeceğiniz aylık ücrete yakın tutarda ki kendinize özel bir spor hocası ile anlaşma yaptığınızda dahi fiyat çok daha yüksek olmaktadır.

EMS’yi kimler tercih etmeli?

  • En çok zamandan tasarruf etmek isteyenlere öneririm. Vaktim yok spor yapamıyorum diyenler EMS sisteminin kullanıcılarının çoğunluğunu oluşturuyor. Sadece 25 dakika antrenman süresi olduğu için kendinize daha çok zaman ayırabilirsiniz. Bunun dışında eklemleriyle ilgili problemleri olanlara, eklemlere zarar vermeden spor yapılabildiği için tavsiye edebilirim. Sırt ağrıları, duruş bozukluğu bel fıtığı, boyun fıtığı gibi sorunlarda çok etkili bir sistemdir.
  • Spora zaman bulamayanlarımız için alternatif bir yöntem olan EMS yöntemi, bu yaza geç kaldığını düşüneneler için güzel bir fırsat olabilir.
  • Zayıflamanın yüzde 70 i beslenmeden geçer bu sebepten dolayı eğer beslenmeniz doğru değilse ne yaparsanız yapın zayıflayamazsınız. Eğer amacınız zayıflamak ise; öncelikle size doğru bir beslenme programı yapılmalı, sonrasında nasıl bir egzersiz programı yapacağını eğitmeniniz olan fizyoterapistiniz ile yapabilirsiniz.
  • Bunun için diyet paketleri de önerilebilir. Hastalar buradan da diyet paketlerine yönlendirilerek 2. paket satışı ile durum bağlanabilir.

Miha Bodytec ile nasıl zayıflanır?

Miha Bodytec, formda ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak için gereken her şeyi çok daha kolay ve zevkli bir şekilde sunar. Bu antrenman sistemi sayesinde klasik spor salonlarında yapacağınız 3-4 saatlik bir antrenmanın çok daha üzerinde bir etkiyi sadece 25 dakikada sağlarsınız. Vücudunuzdaki her bir kas grubunu ayrı ayrı çalıştırmak yerine hepsini aynı anda ve özgür iradenin çok üzerinde bir aktivasyonla çalıştıracağınız için 25 dakikalık bir zaman diliminde tüm vücut antrenmanınızı tamamlamış olursunuz. 

Bu da size hem zaman kazandırmış olur, hem de hiç olmadığınız kadar sağlıklı ve formda bir vücuda kavuşmanızı sağlar! Miha Bodytec egzersizleri kas sistemi ve bağ dokusunun tümünü harekete geçirip, dolaşımı hızlandırırken sağlıksız yağ hücrelerinden de kurtulmanızı sağlar.

Miha Bodytec’in faydaları nelerdir?

Miha Bodytec teknolojisi hareket hızını ve dayanıklılığı geliştirirken, kaslar arasındaki güç dengesizliklerini eşitliyor ve kas oluşumunu artırıyor. Özellikle kas ve eklem ağrı terapisinde, ameliyat veya sakatlıklardan sonra spora dönüş sürecinde son derece etkili bir antrenman imkânı sağlıyor. Miha Bodytec’in en etkin kullanım alanlarından biri de kas güçsüzlüğüne bağlı bel ve sırt ağrılarının iyileştirilmesi ve ağrılı krampların giderilmesi.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir