Sağlık Haber

Pandemi Sürecinde Hastaneye Gitme Alışkanlıkları Değişti

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını birçok alışkanlığı değiştirdiği gibi sağlık hizmeti alışkanlıklarında da köklü değişikliklere neden oldu. Covid-19 nedeni ile hastaneler 2020 yılında fiziksel kapasitelerinin neredeyse tamamını salgınla mücadeleye ayırıp, bazı branşlarda ise daha az kapasiteyle hizmet vermeye başlayınca online muayene hizmetlerinde ciddi bir artış meydana geldi.

Yaşanan bu gelişmelerden sonra fiziksel koşulların Covid-19 dışındaki sağlık hizmetlerine yeterli gelmemesi ve hastaların da tedbir amaçlı olarak bu sağlık tesislerinden uzak durma eğiliminde olması sonucu önemini arttıran online doktor hizmetini sunan Bulutklinik, hastalar ve doktorları sanal bir platformda bir araya getirerek temel sağlık hizmetlerinin alınabilmesini sağladı. Bu sayede sağlık hizmeti almak isteyenler bulaş riskini minimuma indirirken;  zamandan da tasarruf sağladı.

Teletıp alanında 2016 yılından beri faaliyet gösteren Bulutklinik’in pandemi öncesi rakamları ile bugünkü rakamları karşılaştırıldığında aradaki fark dikkat çekti. İşte “Türkiye’nin ilk Online Hastanesi” vizyonuyla hizmet veren Bulutklinik’in 2021 yılı başı itibariyle öne çıkan rakamları;

  • Bulutklinik’ten 2020 yılı başında hizmet alan klinik sayısı 2000’iken bu sayı 2021 yılı başında %100’ün üstünde artışla 4.070’e yükseldi.
  • 2020 yılı başında Bulutklinik’e kayıtlı hasta sayısı 345 bin iken bu sayı 2021 yılı başında yaklaşık %150’nin üzerinde artışla 865 bine ulaştı. 
  • 2020 yılı başında 3000 olan hizmet alan kullanıcı sayısı 2021 yılı başında %110’luk artış ile 6291 kişi oldu. 
  • SaglıkNet’e entegre olarak çalışan Bulutklinik’te 2020 yılı başında Sağlık Bakanlığı’na gönderilen veri sayısı 12500 iken 2021 yılı başında bu sayı yaklaşık 196 bin oldu.    

“Pandemi Birçok Alışkanlık Gibi Sağlık Hizmet Anlayışını da Kökten Değiştirdi” Bulut Klinik Kurucu Ortağı Ali Hulusi Ölmez bu konu ile ilgili, “Pandemi sürecinde birçok alışkanlığımızı kökten değiştirirken sağlık hizmetleri süreçlerinde de değişiklikler olması kaçınılmazdı. Bu noktada 2016 yılında kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Bulutklinik’te daha önce ülkemizde yaygın olmayan online muayene hizmetinin altyapısını hastalarımıza ve doktorlarımıza sunduk. 2021 yılı başı itibariyle mevcut rakamlarımıza baktığımızda Bulutklinik’in kullanım oranlarında çok ciddi bir talep artışı yaşadığımızı söyleyebiliriz. Yeniden şekillenen tüketici davranışları ile birlikte online sağlık hizmetlerine talebin gelecek yıllarda da artacağını ön görüyoruz ve gelecek yatırımlarımızı bu beklenti ışığında planlıyoruz.” şeklinde konuştu. 

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir