Plastik ve Estetik Cerrahi

Plasma enerjisi; soft cerrahi estetik uygulamalar, ciltlerde görülebilir hissedilebilir sonuçlar

Plazma enerjisi (Plasmalift) son zamanlarda tüm dünyada ve ülkemizde özellikle Dermatoloji, Plastik ve Estetik Cerrahi alanlarında birçok uygulamada kullanılmaya başlanmıştır.

Elektrik enerjisi özel uçlar sayesinde deriye temas etmeden ortamdaki nitrojen gibi iyonizan gazlardan adeta yıldırım çakması gibi bir enerji oluşturur. Oluşan bu enerjiye plazma enerjisi denir. Plasmalift, işte bu plazma enerjisini kullanarak etki gösteren bir cihazdır. Deri yüzeyine uygulanan plazma enerjisi kontrollü şekilde deriyi doğrudan buharlaştırır yani sublimleşme yapar. Bu sayede çevredeki sağlam deri ve dokulara zarar vermeksizin düzeltilmek istenen deri yüzeyinde tedavi imkanı sağlar.

Dr.Özgül Akdemir Erdem
Dr.Özgül Akdemir Erdem

Özellikle cerrahiye iyi bir alternatif olarak sarkan göz kapaklarının tedavisinde (blefaroplasti), kaz ayağı ve dudak üstü çizgilerinin yok edilmesi, stria (çatlak) tedavisi, leke tedavisi, aktif akne ya da oluşmuş akne izlerinin tedavisi, et benleri, siğiller, keloid, ksantelazma gibi durumların tedavisinde başarıyla kullanılmaktadır. Yan etkileri yok denecek kadar azdır.

Plasmalift, tek bir cihaz üzerinde ayarlanabilir enerji seviyesi ve atım süreleri ile kullanım kolaylığı sağlar.

Plasmalift ile sarkan göz kapağının cerrahi olmadan düzeltilmesi (blefaroplasti)

Göz kapaklarındaki sarkma yüze yorgun ve yaşlanmış bir görünüm vermenin yanında kişinin görmesini de etkilemektedir. Bir çok kişi, anesteziden ya da geleneksel bir ameliyatın olası komplikasyonlardan korktukları için blefaroplasti dediğimiz göz kapağı ameliyatlarından kaçınmaktadır. Oysa plasmalift ile yapılan non ablatif blefaroplasti ile cerrahi işlem olmadan süblimasyon yani doğrudan buharlaştırma sayesinde, bu tür risklere maruz kalmadan göz kapaklarında çok güzel sonuçlar elde edilebilir.

Bu blefaroplasti tekniği “non ablative” olarak tanımlanır çünkü fazla deriyi ya da yağı kesmeden, çıkarmadan ve göz kapaklarının göz kasını değiştirmeden gerçekleştirilir. İşlem lokal anestezi ile yapılmaktadır. Bir seans, ortalama 10-15 dakika sürer ve karbonlaşan küçük noktalar, 3-7 gün içinde kaybolur. Tedavi istenirse bir ile üç ay sonra tekrarlanabilir. Etkinliği 3-4 yıl kadar sürmektedir.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir