KBB (Кulak Burun Boğaz)Plastik ve Estetik Cerrahi

Revizyon Burun Estetiği ve Otoplasti Nedir?

Sizlere “Revizyon Burun Estetiği”nin detaylarından bahsetmek istiyorum.
Revizyon Burun Estetiği Ameliyatı; bir ya da birden fazla kez burun operasyonu geçirmiş hastanın, ameliyat sonrası burun şeklinin istediği gibi olmaması ve fonksiyonel işlevinin beklediği ölçüde seyretmemesi nedeniyle yapılan ameliyattır.
Revizyon ameliyatı için cerrah tercihi aşamasında çok iyi araştırma yapılmalı, doktorun daha önce yaptığı burunlar incelenmelidir.
Başvurulan uzman bu süreçte hastasını psikolojik olarak rahatlatmalı, hastasıyla detaylı bir iletişim kurmalı ve gereken bilgilendirmeleri mutlaka yapmalıdır.

Otoplasti nedir?

Op. Dr. Aytekin Uzer

Sizlere bugün “otoplasti” olarak isimlendirilen, “kepçe kulak ameliyatı” konusundan ve bu kozmetik problemin detaylarından bahsetmek istiyorum. 
Hepinizin bildiği gibi, “kulak”, dış görünümde ahengi sağlayan tamamlayıcı unsurlardan birisidir. Toplumda en sık rastlanan şekil bozukluklarının başında gelen kepçe kulak ise, kişilerin psikolojisini ve toplum içerisindeki iletişimlerini etkileyen ciddi bir problem olarak ön plana çıkmaktadır. 
Eğer kulaklarınız; dışa doğru kepçe şeklindeyse, geçirmiş olduğunuz bir yaralanma sonucu olumsuz etkilendiyse ya da kulak şeklinizden dolayı saçlarınızı toplamak istediğiniz halde toplayamıyorsanız, kulak estetiği ameliyatıyla bu durumdan kurtulabilirsiniz. 
Kepçe kulak ameliyatı, ciddi riskler taşımayan basit bir cerrahi operasyondur. Doktor, hasta kontrolünü ve gereken incelemeyi yaptıktan sonra en uygun ameliyat yöntemini seçer. 
Ameliyat sonrasındaki 3 gün kulağa pamuklardan oluşan yumuşak bir yatak şeklinde pansuman yapılır. Sonraki süreçte sadece gece uyurken başa sarılacak elastik bir bandaj tavsiye edilir. 3-4 gün sonra yıkanılabilir ve 1 hafta sonunda ise hasta normal hayat akışına döner. 

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir