Dermatoloji – Cilt Hastalıkları

Saçlarınız dökülmeden tedavi olun !

Saç dökülmesi çok sayıda sebebe bağlı olabilir.

Genel olarak genetik sebepli saç dökülmesi ve genetik olmayan saç dökülmesi şeklinde ikiye ayrılarak incelenir.

Genetik olmayan saç dökülmelerinde en sık sebep stres olmakla beraber;  Bazı hastalıklara bağlı da saç dökülmeleri sıklıkla gelişir. En sık ; demir eksikliği anemisi, B12, folik asit eksikliğine bağlı saç dökülmesi, tiroid hormonlarının çok ya da az çalışmasına bağlı saç dökülmesi, polikistik over hastalığı gibi birçok sebebe bağlı olarak saç dökülmeleri görülebilir. Burada saç dökülme şikayeti ile başvuran hastanın doğru tanısını ;doktorun muayenesi ve sorgulaması ve ardından yapılan tetkikler koydurur.  Yine hastanın kullandığı bazı ilaçlarda saç dökülmesine neden olabilir. Dolayısıyla hastanın kullandığı ilaçların da sorgulanması önemlidir. 

Saç dökülmesi tedavisinde mezoterapi yöntemi
Saçlı Deri Mezoterapisi ; saçlı deriye saç köklerinin ihtiyacı olan aminoasitler, proteinler ve vitaminlerin ve saçlı deride kan akışını hızlandıracak maddelerin saç köklerine uygulanmasıdır. Saçlı Deri Mezoterapisi her tip saç dökülmesinde destek tedavi olarak uygulanabilen oldukça etkili bir tedavi yöntemidir.  Bazen temel tedavi olmakla beraber; Bazen sebebe yönelik yapılan tedaviye önemli bir destek tedavi olarak uygulanabilen çok efektif bir tedavi metodudur. 

Saçlı deri mezoterapisi nasıl uygulanır ?
Saç mezoterapisinde ; saçlı deriye gerekli görülen maddeler ince uçlu iğnelerle enjeksiyonlar şeklinde uygulanır. Düşünüldüğünün aksine çok ağrılı bir yöntem değildir. Çok sayıda vitaminler, peptidler, aminoasitler, saçlı deride kan dolaşımını arttırıcı maddeler saç köklerine direkt uygulanmış olur. Uygulama dökülme şiddetine göre 1-ya da 2 hafta aralıklarla 4-10 seans olarak yapılabilir. Uygulamanın yapıldığı gün saçların yıkanmaması hastaya söylenmelidir.  Saçlı deri mezoterapisinden 2-4 seans sonrasında saç dökülmesinde belirgin azalma ve yeni saç çıkışları görülmeye başlar. 

Kadınlarda saç dökülmesi tedavisinde mezoterapisi nasıl yapılır ?
Kadınlarda saç dökülmesinin en sık nedenleri arasında demir eksiliği anemisi ve tiroid hormonlarının az ya da çok çalışması gelir.  Bu hastalıklar saçların hem dökülmesine yol açar;  hem de saç köklerini kurutarak saçların çok cansız ve zayıf olmasına neden olur. Dolayısıyla kadınlardan mezoterapiye talep daha fazladır. Saç köklerine yapılan enjeksiyonlarla saçların dökülmesi önlenir ve saç köklerinin canlanması güçlenmesi de sağlanmış olur. Bu amaçla saç köklerini besleyen vitamin, mineral ve amino asit karışımlarından elde edilen özel karışım mezoterapi solüsyonları saç köklerine enjekte edilir.

Erkeklerde saç dökülmesi tedavisinde mezoterapisi nasıl yapılır ?
Erkeklerde saç dökülmesinin en sık nedeni– Erkek Tipi Saç Dökülmesi– dediğimiz ”genetik faktörler” ve ”erkek olmaya bağlı-hormonel nedenli ” saç dökülmesidir.  Genetik nedenli saç dökülmeleri genellikle 20’li yaşlarda başlar ve 40- 50 yaşlarına kadar devam eder. Hastaya verilecek topikal solüsyonlar , ağızdan alınacak ilaç tedavileri ve şampuan desteği ile birlikte hastaya uygulanacak Saçlı Deri Mezoterapisi ile hastanın saç dökülme şikayeti önemli ölçüde durur ve yeni saç çıkışları etkin bir şekilde başlar.  Saçlı Deri Mezoterapisi yöntemiyle saç kökleri oldukça kuvvetlendirir. Erkelere de saç dökülmesi kadınlardan farklı olduğu için mezoterapi desteği daha uzun süre ile yapılırsa tedavi etkinliği de o kadar iyi olacaktır.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir