Sağlık Haber

Sağlık öğrencileri ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’nde mesleğe ilk adımlarını attı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri Kuştepe Kampüsü’nde düzenlenen törende beyaz önlüklerini giyerek sağlık çalışanı olma yolunda ilk adımı atmanın mutluluğunu yaşadı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi birinci sınıf öğrencileri ile sağlık kuruluşlarında uygulamalı eğitime başlayacak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ikinci sınıf öğrencileri Kuştepe Kampüsü’nde düzenlenen “Beyaz Önlük Giyme Töreni”nde bir araya geldi. Törende beyaz önlüklerini giyen öğrenciler mesleğe ilk adımı atmanın heyecanını yaşadı. 

Törene İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Ege Yazgan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Tunç, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Zeynep Şimşek ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Aileler, töreni çevrimiçi olarak canlı izledi.

Törende konuşma yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Ege Yazgan, öğrencilere seslenerek “Bugün insan yaşamına dokunan en değerli mesleklerden birini icra etmek için yeni bir yola çıkıyorsunuz. Sizlere birazdan teslim edeceğimiz beyaz önlükler, insan hayatına duyulan saygının, sağlığı koruma sorumluluğunun, mesleki dürüstlüğün; tüm insanlığa din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan hizmet etmenin, mesleğinizde sizlere kılavuzluk edecek etik ve ahlaki değerlerin sembolüdür. Beyaz önlüğün temsil ettiği bu değerlere her zaman sahip çıkacağınıza, bu önlüğü giydiğiniz andan itibaren geleceğin sağlık profesyonelleri olarak yüklendiğiniz sorumlulukların bilinciyle hareket edeceğinize inancımız sonsuz. Üniversite olarak her zaman hayata dokunmayı, insan hayatını daha iyiye taşımayı, topluma duyduğumuz sorumlulukla hareket etmeyi önemli gördük. Sizlerin de Üniversitemizde edindiğiniz birikimi meslek hayatınız boyunca insanı odağınıza alarak toplum yararına kullanacağınıza yürekten inanıyoruz” dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Zeynep Şimşek ise “Sağlık hizmetine erişimi ve hizmetlerden eşit yararlanmayı sağlayarak toplumun iyi olma halini yükseltmek sağlık sistemlerinin en temel hedefidir. Bu hedefe ulaşmak, yeterli sayıda ve nitelikte sağlık profesyonelleriyle mümkündür. Sağlık hakkını koruma, geliştirme, hastaya ve yaralıya müdahale etme bilimsel bilgi, bilgiye dayalı beceri, bilgi ve beceri ile şekillenen motivasyonu gerektiriyor. Beyaz önlük bunların simgesidir. Beyaz önlüklerimiz, kim olduğumuzu, ne yapacağımızı gösteren; hizmet sunduğumuz kişilerle güvene dayalı bağlılık geliştirmemizde aracımızdır. Hayatı korumak ve kurtarmak için bugün giyeceğiniz ‘beyaz önlüğünüz’, size öğretilen her bilgi ve beceriyi özümseme, kanıta dayalı uygulamayı ilke edinme, hak temelli yaklaşımla sağlık hizmetini sunma motivasyonunuza katkıda bulunacaktır. Nitelikli sağlık çalışanına ihtiyacın her geçen gün arttığı dünyamızda  sağlık sektörünü seçmeniz nedeniyle sizi tekrar yürekten kutluyorum. ” dedi.  

Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Hanım Çağdabul, “Birazdan beyaz önlüklerimizi giyeceğiz. Beyaz önlük bir kumaş parçasının çok ötesinde temizlik, güç ve sağlık hakkına saygıyı ifade ediyor. Meslek hayatımız boyunca iyi insanlar olalım, bilginin ışığından ayrılmayalım. Dört yıllık yolculuğumuzda başarı, sağlık ve umut bizlerle olsun” dedi. 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğrenci Temsilcisi Beyzanur Kocaman ise, “Bizler bugün bir kez daha uygulama alanlarına gitmeden önce hocalarımız tarafından bize takdim edilen beyaz önlüklerimizi giyiyoruz.  Bu önlükleri taşıdığımız süre boyunca sağlık ekibinin bir parçası olarak, tıbbi bilgi ve beceriyle çalışan, pusulası bilim olan, şefkatli ve merhametli sağlık çalışanları olacağımızı hissettireceğiz” diye konuştu. 

Tören, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin beyaz önlüklerini giymesi ardından son buldu.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir