Sağlık Haber

Sağlıkçıları tehdit eden şahıs Karanfil dağıttı !

Enfeksiyonuna bağlı vakalarının tavan yaptığı, bu nedenle de 17 günü kapanma süreciyle geçen Mayıs ayında, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet maalesef yine durmadı. Sendikanın açıkladığı şiddet olaylarından birinde Ankara’da hakkında ‘tehdit’ suçundan soruşturma açılan bir şahıs, hastanede karanfil dağıttı.

Sağlık Sen’in Mayıs Ayı Şiddet Raporu yine sağlıkta şiddetin devam ettiğini gözler önüne serdi. Sendikadan yapılan açıklamada, şiddet olaylarının üzerine kararlı bir şekilde gitmek, caydırıcılık ve önleyicilik noktasında önem arz ettiği belirtilerek, ‘Ankara’da önceki aylarda hakkında ‘tehdit’ suçundan soruşturma başlatılan S.Y.’nin uzlaştırma uygulaması kapsamında doktor ve sağlık çalışanlarından özür dileyip, karanfil dağıtması bu duruma güzel bir örnek oluşturmaktadır. Mayıs ayında, adli mekanizmaların zaman zaman tanık olduğumuz vicdanları yaralayıcı uygulama örneklerinden birine de tanık olduk. Önceki aylarda bir sağlık çalışanını döven F.T., mahkemeye “kasıtlı olarak yaptığım bir şey değildi. Tahliyemi talep ediyorum” dedikten sonra tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi” denildi.

Sendikanın şiddet raporunda şiddetin azaltılması için alınacak tedbirler de yer aldı. işte o önlemler

Bu kapsamda sağlık hizmetlerinin sunulduğu tesis ve ortamlardaki;

– Fiziki ortam ve önlemlerin gözden geçirilmesinden

– Önleyici kolluk hizmetlerine

– Tesislerde iş akışının düzenlenmesinden

– İş ve işleyiş hakkında bilgi ve iletişim kanallarının yeniden düzenlenmesine

– Olay sonrası hukuki takip süreçlerinden

– Mağdurlara psikososyal destek verilmesine kadar pek çok hususta ciddi adımlar atılmalıdır.

Elbette Sağlık Bakanlığı haricinde medyadan eğitime, yasama organından adli birimlere kadar pek çok kuruma da önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir.Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet hususunda hiçbir gerekçeyi kabul etmediği gibi sorunun çözümü noktasında sorumluluktan kaçılmasını da kabul etmiyor. Çünkü şiddetin “ama”sı olmadığı gibi mücadele noktasında ihmal edilir bir yanı da olmaz, olamaz, olmamalıdır.

(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir