Genel Cerrahi

Sakarya ADSH çıtayı yükseltti

Sakarya ADSH dijital hastane çalışmalarında HIMSS değerlendirmesinde HIMSS Stage 6 Belgesi alarak, Türkiye genelinde bu derecelendirmeyi alan 5. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi oldu. 

Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi (Sakarya ADSHHIMSS Avrupa işbirliği ile yürütülen Dijital Hastane çalışmaları çerçevesinde O-EMRAM Modeline göre denetlendi. Hastanenin seviye 6 kriterlerine uygun olduğu tespit edildi. Sakarya ADSH, HIMSS Stage 6 (Health care Information and Management Systems Society) Belgesini alarak Türkiye genelinde bu derecelendirmeyi alan 5. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi oldu. 

HIMSS Türkiye direktörü Dr. İlker Köse hastaneyle paylaştığı raporunda ise şu ifadelere yer verdi: “11 Ekim 2019’da Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne yaptığımız ziyaretimiz sırasında gözlemlediğimiz çalışmalar itibariyle hastanenizin O-EMRAM kriterlerine göre Seviye 6 olarak valide edildiğini belirtmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu başarınızla, sadece ülkemizde değil Avrupa’da da az sayıdaki O-EMRAM Seviye 6 hastanesi arasına girmeyi başardığınızı belirtmekten gurur duyuyorum. Ayrıca, hastanenizin Seviye 7 hazırlıkları için son derece uygun olduğunu ve bu alanda yapacağınız çalışmaları yakından destekleyeceğimizi de belirtmek isterim.” 

HIMSS nedir?
HIMSS 1961 yılında ABD’de kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. Kuruluş amacı bilgi teknolojilerinin Sağlık Hizmetleri sunumunda ve geliştirilmesinde kullanımını sağlanması ve Sağlık kuruluşunun işleyişinde bilişim teknolojilerini kullanma seviyesi denetleyerek akredite etmektir.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir