Spor & Egzersiz

Sporla yeni bir başlangıç yapmanın şimdi tam zamanı!

Artık tamamen evde olmasanız da koronavirüs süreci nedeniyle spor yapmanın ve zinde kalmanın ne denli önemli olduğu da ortaya çıktı. Samsung ve Nike Training Club (NTC) önemli bir iş birliğine imza atarak yeni normale spor ile daha güçlü bir dönüş yapmak isteyenler için antrenmanlar, beslenme tavsiyeleri ve uzman desteği gibi birbirinden faydalı içerikler yayınlamaya başladı.

Evde bolca vakit geçirdiğiniz bir dönemden yavaş yavaş çıkıyor olsanız da koronavirüs süreci spor yapmanın ve zinde kalmanın ne denli önemli olduğunu gösteren bir süreç oldu. Artık tamamen evde olmasanız da sağlık için spor yapmak daha da önemli hale geldi. Bu yeni dönemde hareket etmeye, biraz ter atmaya, vücudunuzu güçlendirmeye ve kendinizi geliştirmeye devam etmeniz gerekiyor.

Normal hayatınıza çok daha güçlü bir dönüş yapabilmeniz için Samsung ve Nike Training Club (NTC) iş birliğinde antrenmanlar, beslenme tavsiyeleri ve uzman desteği gibi birbirinden faydalı içerikler yayınlanmaya başlandı. Samsung ve Nike Training Club (NTC) iş birliğinde sporu daha keyifli ve verimli yapmanızı sağlayacak içeriklerden bir kısmını sizler için derledik:

Hangi sporu yapmak istediğinize karar verin

Evde spor yapmak istiyor ama nasıl başlayacağınıza bir türlü karar veremiyor musunuz? O halde bir profesyonelden destek alın ve evde spor programı yapmak için harekete geçin. Samsung telefonunuza indirdiğiniz Nike Training uygulaması ile profesyonel hocaların hazırladığı, sizin için en uygun antrenmanları uygulamaya başlayabilirsiniz. Antrenmanlarınız sonrasında Samsung Watch akıllı saatinizden egzersiz raporu alabilirsiniz. Örneğin göbeğinizi yok edecek karın hareketleri mi yapmak istiyorsunuz? Karnınızın dümdüz ve sımsıkı olması istiyorsanız çalışmanız şart. Karnınızdaki yağları yakmak için Nike Training eğitmenlerinden Josh Caruthers’in hazırladığı 15 dakikalık “Karnındaki Yağları Yak” antrenmanını yapabilirsiniz. Orta seviyedeki bu antrenman; karın kaslarını çalıştırmak ve hızlıca yağ yakmak isteyenler için ideal. Evde fitness yapmanızı sağlayacak bu planda ekipman olarak da tek ihtiyacınız olacak şey bir barfiks çubuğu. Amacınızı seçtikten sonra bu hedefteki egzersizleri Samsung Watch akıllı saatinize tanımlayıp hangi hareketi kaç kez, ne kadar süre yaptığınızı, kaç kalori yaktığınızı da takip edebilirsiniz.

Antrenman odağınızı belirleyin

Herkesin spor yaparken farklı hedefleri olabilir. Bu sadece incelmek olmayabilir. Spor sayesinde güçlerinizi ve yeteneklerinizi artırmak istiyorsanız Nike Training’in antrenman odağı olarak belirlediği 4 hedeften birini seçebilirsiniz. Örneğin dayanıklılık, hareket kabiliyeti, kuvvet ve esneklik için yoga odaklarından biri hedeflerinizden birini karşılıyor olabilir. Evde yapılabilecek egzersizler arasında yer alan yoganın faydaları saymakla bitmez. Yoga omurgayı uzatıp esnetir, gövde kaslarının dayanıklılığını artırarak duruşu düzeltir. Kasları ve bağ dokuları güçlendirir ve esneklik kazandırır. Eklemlerin hareket kabiliyetini artırır. Fiziksel faydalarının yanı sıra yoga, stres hormonlarının salınımını azaltarak zihne de iyi gelir. Yogayla yeni tanışacak olsanız dahi ilk seferden itibaren bu faydaları hissetmeye başlayabilirsiniz. Profesyonel eğitmenler eşliğinde evde spor yapmayı mümkün hale getiren Nike Training ile farklı amaçlara özel tasarlanan yoga derslerine katılabilirsiniz. Tabii, evde yoga dersi öncesinde ufak bir hazırlık yapmanızda fayda var. Başlangıç seviyesinde olsanız da olmasanız da yoga hazırlık seansı ile hareket kabiliyetinizi artırabilirsiniz. Başlangıç seviyesine yönelik, 18 dakikalık “Yogaya Hazırlık” antrenmanıyla güç toplayabilirsiniz. Hazırlıktan sonra her biri 23’er dakikalık “Temel Seviye Akış Yogası” ve “Temel Seviye Kuvvet Yogası” gibi yoga antrenmanları ile egzersize devam edebilirsiniz. Yoga antrenmanınıza sakin bir müzik eşlik etsin istiyorsanız Samsung kablosuz kulaklık modellerinden yardım alabilirsiniz.

Sevdiğiniz şeyleri de yaparak tam moda girin
Spesifik nefes alma teknikleri ve hassas hareketlerden oluşan pilates egzersizleri ise yalnızca vücudunuzu sıkılaştırmaz, aynı zamanda vücudu dengede tutan kasların bir araya geldiği core bölgesini de güçlendirir. Siz de fiziksel güç, esneklik ve postür kazandıran pilatesi evde denemek ve hayatınızın bir parçası haline getirmek istiyorsanız öncelikle zihnen hazır olmalısınız. Başlangıçta ise vücudunuzu zorlamayacak bir program yaptığınızdan emin olmalısınız. Programı hazırladıktan sonra günün en iyi hissettiğiniz saatinde uygulamaya başlayın. Dilerseniz evde sabah sporu yaparak güne başlayabilir, dilerseniz de akşam spor yapmayı tercih edebilirsiniz. Evde spor yapmayı görev gibi görmezseniz alışkanlık edinmeniz çok daha kolay olur. Bu nedenle nefes egzersizleri esnasında sizi moda sokacak müzikler dinleyebileceğiniz bir Samsung bluetooth kulaklıktan ya da kalori ve zaman takibi yapabileceğiniz bir Samsung Galaxy Watch’tan yararlanabilirsiniz. Ayrıca daha iyi sonuçlar almak için Nike Training Club’ın sıkılaşma ve dayanıklılık egzersizlerine göz atabilirsiniz

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir