Plastik ve Estetik Cerrahi

Türk doktordan ameliyatsız medikal estetikte yeni yöntem

Türk estetik doktorları dünya çapında başarılara imza atmaya devam ediyor. Son olarak Dr. Saltuk Kendir tarafından geliştirilen Turkishlift ve Doublefrenchaskı isimli ameliyatsız medikal estetik yöntemleri, hastaların bıçak altına yatmadan ve iz kalma ihtimali bulunmadan estetik yaptırmalarını mümkün kılıyor.

Grand View Research’ün verilerine göre 2022’yi 61,2 milyar dolarla kapatan ameliyatsız medikal estetik sektörü her geçen gün büyürken, Türk doktorlarının bu alanda geliştirdiği yeni yöntemler ülkemizi medikal estetikte öne çıkarıyor. Yaman Cerrahi Tıp Merkezi hekimlerinden Dr. Saltuk Kendir ameliyatsız estetikte geliştirdiği Turkishlift (boyun ve gıdı germe) ve Doublefrenchaskı (yüz germe) yöntemleriyle ilgili açıklamalarda bulundu: “Ameliyatsız medikal estetik yöntemlerinin popülaritesi gün geçtikçe artıyor. Dünyada ameliyatsız medikal estetik için birçok farklı yöntem ve uygulama mevcut. Bütün bu uygulamaların ortak noktası, kişilerin asla bıçak altına yatmak zorunda kalmaması ve iz kalma riskinin bulunmaması.”

Ameliyatsız medikal estetikte iki yeni yöntem 

Günümüzde birçok insan, daha genç  ve canlı bir cilt görünümü elde etmek için ameliyatsız boyun, yüz ve gıdı germe yöntemlerini tercih ediyor. Bu yöntemler, cerrahi müdahalelerden kaçınmak isteyen kişiler için uygun bir seçenek olarak kabul ediliyor. Bu alanda geliştirdiği yöntemler ile adından sıkça söz ettiren ve medikal estetik sektörü hakkında bilgi veren Yaman Cerrahi Tıp Merkezi hekimlerinden  Dr. Saltuk Kendir, “Yaşlanmaya bağlı olarak her insanın cildinde zamanla bazı değişimler meydana gelir. Bu durum insanların aynaya baktığında kendilerini mutsuz hissetmesine sebep oluyor. Haliyle insanlar da bir arayış içerisine girip bu problemi çözmek istiyor. Ameliyat olmak ise pek çok kişi için hala uzak bir seçenekken, ameliyatsız işlemler ise bu noktada kurtarıcı rolü üstleniyor” dedi.

Dr. Saltuk Kendir, “Ameliyat olmadan da daha genç görünmek isteyen kişiler için iki yeni yöntem geliştirerek dünya çapında ilke imza attım. Biri ameliyatsız boyun ve gıdı germek için yaptığımız Turkishlift, diğeri ise yüzdeki kaş düşüklüğünü, burun çizgilerini ve ağız kenarı çizgileri gidermek için yeni bir teknik ‘doublefrenchaskı’. Bu yöntemler tamamen ameliyat ipleri kullanılarak yapılıyor. Yarı cerrahi olduğu için ameliyat masasına yatmadan uygulanabiliyor. Ayrıca vurgulamak isterim ki doublefrenchaskı yönteminin kullanım hakkı tamamen bana ait” şeklinde konuştu.

Eğitim vererek yöntemlerini meslektaşlarıyla paylaşıyor

Dr. Kendir, “Şu ana kadar 25 civarında doktor arkadaşa da bu yöntemin eğitimini verdim. Özellikle internet mecralarında araştırma yapıldığında kalıcı yüz germe işlemi yapıldığı iddia ediliyor. Fakat buradan medikal estetik yaptıracak kişileri uyarmak isterim, yüz germe işleminin kalıcısı yoktur ve bu germe işlemi ortalama 4-5 yıl kendini koruyor. Elbette kişisel faktörler, beslenme tercihleri gibi etkenlere bağlı olarak bu süre bir miktar uzayabilir veya kısalabilir.”

“Ameliyatsız yapılan işlemlerde iz kalmaz”

İnsanların ameliyatsız medikal estetik yöntemlerini tercih etmesine dair önemli noktalara değinen Dr. Saltuk Kendir,  “Kişiler ameliyat olduğunda kesik izi kalma ihtimalini göze almak gerekiyor. Elbette herkeste bu iz kalmaz, iz kalma ihtimali kişinin cildine bağlıdır. Fakat bazı kişiler, bu risk sebebiyle medikal estetik yaptırmaya mesafeli yaklaşıyor. Ameliyatsız olarak yapılan işlemler ise iz kalma ihtimalini tamamen ortadan kaldırıyor. İnsanlar da kesik izi ihtimali olmadığı için bu yöntemi sıkça tercih ediyor” ifadelerini kullandı. 

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir