Günlük Vaka

Türkiye’de son 24 saatte 145 hasta vefat etti, 42 bin 573 hasta ise iyileşti

Sağlık Bakanlığı, Günlük Kovid-19 Tablosunu güncelledi. Buna göre son 24 saatte ülkemizde 422 bin 028 Kovid-19 testi yapıldı, 77 bin 722 kişi koronavirüse yakalandı.

Türkiye’de son 24 saatte yapılan Kovid-19 testi, hastalığa yakalanan ve vefat edenlerin sayısı belli oldu.

Sağlık Bakanlığının Günlük Kovid-19 Tablosundaki verilere göre; Türkiye’de son 24 saatte 422 bin 028 Kovid-19 testi yapıldı. 77 bin 722 kişi koronavirüse yakalanırken, 145 kişi hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı ise 42 bin 573 oldu.

GÜNLÜK AŞI RAKAMLARI

Günün tablosunda, Türkiye’de bugüne kadar yapılan toplam aşı miktarına da yer verildi. Buna göre uygulanan aşı miktarı 137 milyon 891 bin 835 doza yükseldi.

EN ÇOK HANGİ İLDE AŞI YAPILDI? 

Nüfusa göre en çok aşı yapılan iller sırasıyla; Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa oldu.

En az aşı yapılan iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ şeklinde kayıtlara geçti.

BAKAN KOCA’DAN UYARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamasında, “Omicron kaynaklı gelişmeler tedirgin edici olmakla birlikte, durumu hayatımızın normal akışı içinde aşabileceğimize kuşku yok. Aşıyla elde edilen sonucu, hatırlatma dozunun önemini, maske ve sosyal mesafenin olayları kontrol altına almadaki etkisini biliyoruz. O halde güç bizde!” ifadelerini kullandı.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir