Sağlık Haber

Türkiye’deki araştırma İspanya’da manşet oldu

İspanyol El Economista Dergisi, Türkiye’nin önde gelen bilim kuruluşu tarafından yapılan bir araştırmaya dikkat çekti. Haberde, akademik atıf ve yayın sayısı açısından dünyanın ilk 100 bilim insanı arasında yer alan Türk Profesör, Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada’nın açıklamalarına yer verildi.

İspanya’da okuyucularıyla buluşan El Economista Dergisi, bu ayki sayısında Türkiye’de yayımlanan bir araştırmaya yer verdi. Nar kabuğu özütlü pastilin, Covid-19 başta olmak üzere Mers, Sars gibi virüsleri yok ettiğini ortaya çıkaran araştırmanın yer aldığı haberde, bu pastilin vücuttaki canlı hiçbir hücreye zarar vermediğine de değinildi. 

Haberde, Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada’nın ‘Koruma ağızda başlar, önlemimizi ne kadar erken alırsak hastalığa yakalanma riskini de o kadar azaltırız. Aşı bizi bağışıklık sisteminin güçlendirilmesiyle koruyabilirken, nar kabuğu özütlü pastiller, virüsün vücudumuzdaki ilerlemesini engelleyen bir koruma yoludur ’ ifadeleri yer aldı. 

Araştırmalar kanıtladı

Yeşilada’nın pastilin, ağızda bir bariyer oluşturarak, virüslere karşı kalkan oluşturduğunu vurguladığı sözlerine yer verilen haberde, bunun Türk ve İtalyan bilim insanları tarafından araştırmalarla kanıtlandığına da vurgu yapıldı. 

2020 yılı boyunca İtalya’dan Covid-19 pozitif teşhisi konan hastalarla yapılan klinik bir çalışmaya değinen yazıda, “bu hastalarda takip eden üç gün içinde vücutlarında Covid-19’da % 91’lik bir azalma algılanabildi” ifadesi yer aldı. 

Solunum yollarının ve bağışıklık sisteminin sağlığını korumak için özel olarak tasarlandığı belirtilen pastillerin nar kabuğu özütünün yanı sıra standartlaştırılmış zerdeçal ve zencefil özütleri de içerdiği kaydedildi.   

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir