KBB (Кulak Burun Boğaz)Plastik ve Estetik Cerrahi

Ultrasonik (cusa) burun estetiği nedir ?

Tıp dünyasının son yıllarda büyük bir gelişme göstermesi ile birlikte estetik çeşitlerinin de kendi arasında gruplara ayrıldığı görmekteyiz. Göreceli bir kavram olarak en çok tercih edilenler arasında ise tatbikîde burun estetiği ilk sırada bulunmaktadır. Özellikle tercih eden kişiler tarafından hem güzel, hem de doğal görünümlü bir buruna sahip olma arzusu vurgulansa da, her ikisinin de aynı anda olması da mümkün atlar arasındadır. Her Burun Estetiği için güzel olacak veya çirkin olacak diye bir kavramda söz konusu olmadığı için doğru ve talepler üzerine yapılması durumunda başarılı sonuçlara ulaşmak daha kolay olmaktadır. Beğenmek veya beğenmemek, yakıştırmak veya yakıştırmamakta yine kişinin bakış açısı ile alakalıdır. Baktığımız zaman her ameliyatta olduğu gibi bu ameliyatta da büyük çalışmalar yapılmakta ve teknolojinin son sistemleri kullanılmaktadır

Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faik SAĞUN

Farklı sebeplerden dolayı ihtiyaç duymakta olduğumuz bu estetik için kimi kişiler burnunun büyük olmasından şikâyet etmekte, kimi insanlar çok küçük olduğundan şikayet etmekte, kimi insanlarda sadece kemer kısmından rahatsızlık duyduğunu dile getirmektedir. Sadece görsel için değil aynı zaman da bir takım rahatsızlara yol açmasından dolayı da ameliyatların yapıldığını bilmekteyiz. İlk olarak doktorumuz Ömer Faik Sağun tarafından kullanılmaya başlanan yöntemler arasında ise ultrasonik Cusa adı verilen alet ile düzeltme işlemleri yapılmaktadır. Hem keskin uçlarının bulunduğu hem de düz uçların bulunduğu bu alet sayesinde ameliyatların daha başarılı ve daha net sonuçlara imza attığını görmekteyiz. Hala kullanılmakta olan keski ve törpü ile yapılan ve yeri geldiğinde ulaşılması ve düzeltilmesi zor olan bölümleri bile daha hızlı ve güvenilir bir şekilde düzeltme yapılabilmesini sağlamaktadır. Cerrah için çok kolaylıklar sağlayan işlem ise aynı zamanda daha iyi kullanılmaya da basamak hazırlamaktadır.

Ameliyatların genel veya lokal anestezi ile yapıldığı gibi bir de açık ve kapalı olmak üzere iki şekilde teknik kullanılarak yapılmaktadır. Kırılarak, törpülenerek işlem gören kemiklerin veya burun kemerlerinin düzeltme işlemi şimdilerde sivri uçlara sahip ultrasonik cusa ile gerçekleştirilmektedir. Alışılmışın dışında bir işlem uygulamak isteyen kişilerin ilk tercihi olarak kendinden söz ettirmeyi başarmıştır. Avantajları saymakla bitmeyen ve her geçen gün kolaylıklarını gösteren bu teknik, ameliyat sonra tampon uygulanmasının silikonlu tamponlara dönmesini, hatta hiç tampon kullanılmamasına veya nefes alan tamponların tercih edilmesine yardımcı olmaktadır. En önemlisi ise hastaların burun tıkanıklığı yaşamakta oldukları burun kıkırdaklarının ve kemik eğriliklerinin de yine bu cihaz sayesinde düzeltilebildiğini söyleyebiliriz. Merak edilen ameliyatlarının ne kadar olduğu konusuna da değinecek olursak, işlem görmüş veya işlem görmemiş buruna göre değişebileceğinin altını çizerek işleme göre de farklılık sağlayacağını belirtebiliriz. Ayrıca yapılan hastaneye, doktora ve kullanılan cihazlara göre de kendi kalitesini yani fiyatlandırmasını kolaylıkla belirleyebilmektedir. 

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir