Bitkisel Tedavi ( Alternatif Tıp )

Varisler bitki ile tedavi edilir mi?

Varis için her gün sosyal medyada bir sürü tedaviler ortaya çıkmakta, televizyonlarda bu konuyla ilgili sayısız kişi görüşlerini bildirmektedir. Peki, bu tedaviler içinde varis oluşumunu önleyecek veya tedavi edecek bitkisel ürünler yok mu?

Varisin bitkisel tedavisinde en önemli içerik flavonoidlerdir. Yani flavonoid içeren besinler tüketildiğinde toplardamarlar güçlenir, etrafındaki dokuda oluşacak şişlik azalır.

Doç. Dr.Onur Gürer
Doç. Dr.Onur Gürer

Flavonoidler özellikle turunçgillerde mevcuttur. At kestanesi, kırmızı üzüm, falavonoid kaynağıdır. Kırmızı lahana ve yeşil çay flavonoidlerden zengindir.

Şimdi de biraz, varisin etkilerini azaltabilecek ve gün içinde rahatça uygulayabileceğiniz ürünlerden bahsedelim.

Zencefil

Ağrıyı ve varis görünümünü doğal olarak azaltır. Zencefil, dolaşımı iyileştirmek ve varisli damarların oluşumunu önlemek için birebirdir. Biraz zencefil özünü E vitaminiyle karıştırarak doğrudan cildinizin üzerine uygulayabilirsiniz.

Sarımsak

Sarımsak, vücuttaki fazla proteinleri azaltır ve bunun sonucu olarak varisli damarların görünümü de daha iyi hale gelir.

Soğan

Soğan, proteinlerin vücuttaki emilimini ve dağılımını düzenlemek için mükemmel bir doğal etkendir. Buna bağlı olarak, varisli damarların oluşmasını ya da cilt üzerinde görünür hale gelmesini engeller.

Biberiye

Biberiye varisli damarlara karşı da etkilidir. Kan dolaşımını hızlandırdığı için genellikle cilt bakım ürünlerinde kullanılır.

Sarı Kantaron Otu

Bu bitkiden elde edilen yağı doğrudan varisli bölgeye uygulayabilir ve çay olarak da içebilirsiniz. Her durumda sarı kantaron otu varisli damarları geçirmekte birebirdir.

Çoban Püskülü

Bu bitki, ruskogenin denilen bir etkin madde içerir ve damarlardaki şişkinliği ve tıkanıklığı gidermeye yardımcı olur. Bunun yanı sıra, kan damarlarını güçlendirmek ve sıkılaştırmak için de çok faydalıdır.

Ekinezya

Varisli damarlar için de iyi bir çözümdür. İltihabı azaltmak ve varisli damarların neden olduğu ağrıları geçirmek için birebirdir.

At Kestanesi tohumları

Piyasadan at kestanesi tohumunun jelini bulabilirsiniz. Bu jeli günde iki defa varisli bölgeye sürün. Düzenli kullanıldığında, bacak ağrısı ve şişlik önemli ölçüde azalacaktır.

Ancak yukarıdakileri uygularken şimdi sayacaklarımı da unutmayın. Öncelikle aşırı kilolardan hızla kurtulmalısınız. Vücut ağırlığınız ne kadar fazla olursa bacaklarınıza binecek yükte aynı oranda artacaktır. Varisin ana nedeninin venöz kan dolaşımı bozukluğu olduğundan kan dolaşımını düzenleyecek egzersizler varis sorununuza yardımcı olacaktır. Fazla tuz tüketimi varis üzerine olumsuz etki yapacağı için çok az tuz kullanmalısınız.

Sonuç olarak bu tip bitkisel çözümler damarları güçlendirir ve varise bağlı şikayetleri azaltır ama tedavi etmez, yani yalnızca tedaviye yardımcı olur demek en doğrusu olacaktır. Varisin tanısı ve tedavisi, konusunda uzman yani fleboloji alanında tecrübe sahibi bir kalp ve damar cerrahı tarafından yapılmalıdır. Yoksa yapılacak her türlü tedavi, hastalığı, daha sonra düzeltilmesi çok daha zor hale sokacaktır.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir