Yaşam Tarzı

Vücutta Oluşan Aşırı Yağlanmaya Dikkat !

Dr. Saliha Sönmezateş Konu Hakkında Bilgiler Verdi.  

Basen, kalça ve göbek gibi bölgelerde daha çok genetik olarak yağ birikimi yaşanır. Karın ve bel çevresinde ise genellikle metabolik veya hormonal etkenlere bağlı fazla yağ birikimleri oluşabilir. Doğum ve doğum sonrası nedenlerden, hareketsiz yaşamdan kaynaklı nedenlerden de bölgesel yağlar oluşabilir. Oysa ince bel her zaman gençlik ve estetik sembolüdür. Yağ hücresi insan vücudu için çok önemli bir organdır. Tıpkı akciğerlerimiz, kalbimiz, beynimiz gibi. Vücudumuzda özellikle Vitamin A, D, E, K’nın depo yeridir. Vücut ısısını sağlar, dışarıdan gelen darbeleri çeker kemik kırılmalarını önler. Bazı hormonların sentez yeridir. O nedenle bir insanın vücudunda sıfır yağ olması yaşamla bağdaşmaz. Yağ dokusu mutlaka vücutta olmalıdır. Ama bu oran kadınlarda vücut ağırlığının %30’undan erkeklerde %25’inden fazla olursa başta kalp damar hastalıkları, şeker hastalığı, eklem hastalıkları ve birçok kanser türüne neden olabiliyor.

Genel olarak iki tür bölgesel yağlanmadan bahsedebiliriz. Bel çevresindeki yağlanma ve basen bölgesindeki yağlanma diye. Bel çevresindeki yağlanma sağlık açısından daha riskli bir yağlanmadır. Çünkü buradaki yağ hücreleri daha büyüktür ve iç organlara daha yakındır. O nedenle bel çevresi kalın olanlar basen çevresi kalın olanlara göre metabolik açıdan daha risklidir.

Yağ dondurma sistemi olan ve bölgesel zayıflama konusunda etkili sonuçlar elde edilmesini sağlaya soğuk lipoliz uygulamaları FDA onaylı cihazlar yardımıyla yapılmaktadır. Cerrahi bir operasyon olmadan kişi hızlı ve etkili bir şekilde şikayetçi olduğu bölgesel yap problemlerinden kolaylıkla bu tedavi yöntemiyle kurtulmaktadır. Kişiler istedikleri vücut ölçülerine operasyon geçirmeden bu yöntemle kavuşabilirler.  

İlaçsız ve ağrısız bir şekilde gerçekleşen, bölgesel zayıflama için fazla yağlardan kurtulmaya yardımcı cerrahi olmayan uygulamalardır. Soğuk lipoliz uygulamaları çevre dokulara zarar vermeden sadece müdahale edilmesi gereken yağlara işlem yapılmasına olanak sağlar. Deforme edilen yağ dokuları doğal yollarla dışarı atılır. Kilo fazlası olan kişilerde ve ne kadar spor ya da diyet serüvenleri olsa da zayıflaması gerçekleşmeyen kişilerde etkileri kalıcı olmaktadır.  

Uygulama sonrasında ne kadar kilo alınmazsa etkileri o kadar iyi olması söz konusudur. Bel, basen, karın, kalça ve bacak kısımlarında daha çok işlem yapılması uygun görülürken aynı zamanda sırt, kollar, vücut yanları ve doğum sonrası gitmeyen kilolarda etkili sonuçlar vardır. Kadın ya da erkek herkese güvenli bir şekilde bölgesel incelme uygulamaları yapılabilir.  

İşlem Etkisi Ne Kadar Sürer?  

Bölgesel zayıflama için uygulanan bu tedavi yönteminde genel olarak kişiye uygulama sonrasında kalıcılık sağlamak adına çok iş düşmektedir. Öncelikle formu koruyabilmek ve tekrar eski hale geri gelmemek için sporla süreç desteklenmelidir. Spor, sağlıklı ve düzenli beslenmeyle devam edilirse sağlık açısından bir sorun olmadan uygulamanın etki ve kalıcılık süresi korunmuş olur.  

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir