Corona Virüs

Vuhan’da 1 milyon kişi karantinada

Koronavirüs, salgının başladığı yer olan Çin’in Vuhan kentine geri döndü. Dört vaka görülen kentte, 1 milyon kişi karantina altına alındı.

Çin’in 12 milyon nüfuslu Vuhan kentinde düzenli yapılan tarama testlerinde iki asemptomatik vaka tespit edildi. Bunun üzerine vakaların görüldüğü şehrin Jiangxia bölgesinde toplam 1 milyon kişinin yaşadığı bazı mahallelerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak ilanının ardından iki vakaya daha rastlanırken, Jiangxia civarındaki restoran, bar ve sinemalar kapatıldı.

TOPLU TAŞIMA DURDU

En az 3 gün süreyle toplu taşıma durduruldu, çalışanlara bir süre ofiste ya da evde kalmaları, seyahat etmemeleri söylendi. Koronavirüsün ilk tespit edildiği yer olan Vuhan, 2020’nin başlarında sert karantina önlemleri uygulanan ilk şehir olmasıyla dünya çapında tanınmıştı.

SIFIR VAKA POLİTİKASI

Dünyanın kalanından farklı olarak “sıfır vaka” politikası izleyen Çin, düzenli olarak her gün insanları COVID-19 taramasından geçiriyor. Vakaya rastlanması durumunda tek seferde milyonlarca insanı kapsayan bölgesel karantinalar uyguluyor. Bu sayede ölüm oranları diğer ülkelerden düşük kalsa da uygulama, insanların yaşamı ve ekonomik aktivite üzerindeki olumsuz etkisi nedeniyle tepki çekiyor.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir