Sağlık Haber

Yangında evlerini kaybeden aileler yaralarını sarıyor

Türkiye’nin dört bir yanından çıkan orman yangınlarının önemli bir çoğunluğu kontrol altına alındı. Yangının yerleşim birimlerini yok etmesiyle toplumun tüm kesimlerinde seferberlik havası oluştu. Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Gebece Köyü’nde evleri tamamen yangında hasar gören 20 ailenin ev eşyaları ve temizlik gibi temel ihtiyaçlarını üstlenen Koruma Şirketler Grubu, Gebece Köyü’nden yaşanacak göçün önüne geçti.

Türkiye yurdun dört bir yanında başlayan yangınlarla mücadele ediyor. Güney illerimizde yoğunlaşan ve 10 günü aşkın bir süredir devam eden yangınlarda binlerce hektarlık ormanlık alan kül oldu, yerleşim birimleri boşaltıldı, 8 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Yangının ilk başladığı bölgelerden biri olan Antalya’nın Manavgat ilçesinde yangınların önemli bir kısmı söndürülse de, kimi yerlerde orman yangınları kısmen devam ediyor. Yangından etkilenerek boşaltılan Gebece Köyü, söndürme çalışmalarının ardından enkaza döndü. Köyde bulunan 20 hane tamamen yandı. Ailelerin gıda stokları, eşyaları, hayvanları da evleriyle birlikte kül oldu.

MUHTARIN ÇAĞRISIYLA YARDIMA KOŞTULAR

Gebece Köyü muhtarı Ayhan Topaca’nın evleri yok olan 20 aileye yönelik yardım çağrısını karşılıksız bırakmayan Koruma Şirketler Grubu, 20 aileye buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi, elektrik süpürgesi gibi her evde bulunması gereken ev eşyalarını ve grup şirketleri içinde yer alan Koruma Temizlik A.Ş.’nin ürettiği temel temizlik ürünlerini gönderme kararı aldı. 7 Ağustos Cumartesi günü yola çıkan TIR’lar, ailelerin evlerini yeniden kurmasını sağlayacak temel eşyaları sahiplerine ulaştırdı.

KÖYÜ TERK EDECEKLERDİ

Evleri hasar alan 20 aile, yapılan eşya yardımıyla evlerini yeniden yaşanabilir hale getirebilecek. Ailelerin yardım almadan ayakta kalamayacağını dile getiren muhtar Ayhan Topaca, köydeki taş binaların oturulabilir durumda olduğunu ancak içindeki tüm eşyaların ve erzakın yandığını belirtti.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir