Psikiyatri – Ruh Sağlığı

Yarı Yıl Tatilinde Çocuklarınıza Vakit Geçirin

Özel Medar Hastanesi Sakarya Psikoloğu Uzm.Psk. Hatice Aşkar, Cuma günü başlayan yarı yıl tatilinde yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

YARI YIL TATİLİ
Covid 19 Pandemisinden dolayı öğrencilerin uzun zamandır okullarına gidemediklerini hatırlatan Özel Medar Hastanesi Sakarya Psikoloğu Uzm.Psk. Hatice Aşkar, “Bu süreç onlar için hayli zorlu oldu. Sadece okula gidememek değildi problem; Arkadaşlarından ayrı kaldılar, online eğitime alışmaya çalıştılar ve yaptıkları bir çok sosyal aktiviteden geri kaldılar. Bu üç haftalık tatilde velilere görevler düşmektedir. Tatiller ailelerin bir arada vakit geçirmesi için bir fırsattır. Tabi bu tatilin önceki sömestırlardan farkı bulunmakta. Çocuklar artık hastalıktan dolayı sokaklara çıkamıyorlar. İşte velilerin üzerine düşen görev burada başlıyor” dedi.

TATİL PLANI YAPIN
Uzm.Psk. Hatice Aşkar sözlerini şöyle sürdürdü: “Veliler ve öğrenciler birlikte bir tatil programı oluşturabilirler. Çocuklarımız bir süredir evde kaldılar, gün İçinde dışarı çıkabildikleri saatte aileleriyle, kalabalık olmayan yerlerde yürüyüşler yapılabilir. Dışarı çıkmak onlara iyi gelecektir. Her gün mutlaka kitap okuma saatleri oluşturulmalı. Mümkünse bu kitap okuma saatinde tüm aile bir arada olmalı. Unutmayın ki; çocuklar kendilerine söyleneni değil, gördüklerini öğrenirler. Bu tatil biraz daha farklı olacak çünkü dışarıda sosyalleşmek mümkün değil. Bu sebeple evde daha fazla etkinlik yapmak gerekecek. Ailecek oynanabilecek oyunlardan alabilirsiniz. Ve evinizde oyun saatleri oluşturabilirsiniz. Covid sürecinde gördük ki aslında evde yapılacak bir sürü aktivite var. Çocuklarınızı aktivitelere yönlendirebilir ya da bir hobi edinmesini sağlayabilirsiniz. Bu tatil çocuğunuzun ilgilendiği etkinlikleri bulmak için bir şans olabilir. Tabi bu süreçte ders çalışmayı da tamamen unutmamak gerekiyor. Tatil, çocuklarımızın dinlenmesi için oluşturulan bir zaman dilimi. Fakat bir program yaparsanız, bu süreçte çocuğunuzun derslerden de uzaklaşmamasını sağlayabilirsiniz.”

ÇOCUKLARINIZLA VAKİT GEÇİRİN
Uzm.Psk. Hatice Aşkar son olarak ise şunları kaydetti: “Bu sömestr çocuklarımızla daha fazla vakit geçirmeliyiz çünkü evden çıkamadıkları için bir süredir onları uzaklaştırmaya çalıştığımız tablet, telefon ve bilgisayar ile çok fazla vakit geçirdiler. Bu tatilin ailecek aktiviteler yaptığınız, çocuklarınızın ilgi alanlarını keşfettiğiniz ve ailecek ne kadar eğlendiğinizi fark ettiğiniz bir tatil olmasını temenni ederim. Tüm öğrencilerimizi emekleri için tebrik ederim. İyi tatiller dilerim.”

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir