Plastik ve Estetik Cerrahi

Yaşına Göre Estetik Operasyonunu Seç

Günümüz teknolojisinin imkanları ve estetik cerrahi de uzmanlaşmış doktorlarımız sayesinde artık estetik işlemler çok kolay! Artık estetik yaptırmak isteyen kadın veya erkekler, hiç karamsarlığa kapılmadan işlem yaptırabiliyorlar. Peki, hangi estetik işlemler için hangi yaş aralığı tercih edilmekte. Cevaplayalım.

Yaş Aralıklarına Göre En Sık Tercih Edilenler!

20 – 30 Yaş Arası

Genellikle bu aralıkta olan kişiler daha çok botoksu tercih etmekte. Ciltteki kırışıklıkları başlamadan önlemeyi amaçlayan bu müdahaleler, çoğu zaman düzenli olarak yaptırılıyor. Genetik faktörler ve sigara kullanımı gibi genetik faktörlere bağlı olarak da kimi zaman erken yaşlarda kırışıklıklar gözlemlenmektedir. 27 yaşından sonra ise kendini daha çok belli eden kırışıklıkların tedavisine talep oldukça yoğun. Bu yaş aralığında en çok tercih edilen bir diğer işlem ise dudak dolgusu. Dolgun ve dikkat çekici dudaklar herkesin vazgeçilmezi! 20-30 yaş aralığında en sol yapılan işlemlerden bir tanesi de burun estetiği. Nefes alma ve şekil bozukluklarıyla alakalı şikayetler için ise bu yaş aralığı gayet makul. 20-30 yaş aralığında kadınlarda en sık tercih edilen bir diğer işlem de meme büyütme ameliyatları. Ancak meme büyütme ameliyatının çocuk isteyen kadınlarda emzirme dönemi sonrasında düşünülmesi daha doğru olacaktır.

30 – 40 Yaş Arası

Bu yaş grubu en çok yanak ve burun bölgesinde estetik işlemleri tercih ediyor. Yaşlanma ve yer çekiminin etkisi ile ortaya çıkan sarkma ve çizgilerin yok edilmesi için birçok kişi estetiğe başvurmaktadır. Bu işlemlerin tedavisinde en sık dolgu işlemi tercih edilmektedir. Bu sayede daha düzgün bir cilt görünümü mümkün olmaktadır. Yine bu nedenle PRP uygulamaları hem erkekler hem de kadınlar için bu yaş aralığında fazlaca yaptırılmaktadır. Bir başka işlem de liposuction! Bölgesel yağlardan kurtulmak için uygulanan bu işlem hastalara güzel sonuçlar vermektedir. Lazer liposuction işlemi de yine çok tercih edilen operasyonlar arasında yer alıyor. 30’lu yaşlarda en çok tercih edilen başka bir uygulamada doğum yapmış kadınlar meme dikleştirme işlemi olarak görülmektedir.

40 – 50 Yaş Arası

Bu yaş aralığında en yoğun şikayet yaşlanma ile ortaya çıkan cilt lekelenmeleri oluyor. Bu lekelerin tedavisi genellikle lazer yöntemleridir. Leke tedavisinde bir başka yöntem de hastanın cildinin durumuna göre kimyasal peeling uygulamalarıdır. Ek olarak, yağ hücrelerinin azalması nedeniyle ciltte bozukluklar meydana gelebilmektedir. Bunun için de, dolgu uygulamaları tercih edilmektedir. Yağ enjeksiyonları da, dolgu işlemine alternatif olarak uygulanabilir. Bu yaş grubundaki kişilerde en sık yapılan diğer bir işlem de sarkmış bölgeleri daha fit ve genç göstermek için yapılan ameliyatlardır.

50 – 60 Yaş Arası

Bu yaş grubunda en sık yapılan estetik işlem düşen göz kapağını ameliyatı oluyor. Düşük göz kapağı ameliyatları, hastanın görmesini engelleyip yaşam kalitesini düşürdüğü için önem arz etmektedir.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir