Psikiyatri – Ruh Sağlığı

Yeni Yılda Evlatlarımıza Bir Mektup Bırakalım

‘’Evlatlarımızı doğru bir şekilde yetiştirirsek kadın cinayetleri başta olmak üzere birçok olumsuzluk hayatımızın içinde yer almaz. Unutmayalım çocuklarımız yarının yetişkini olacaklar.’’

Dünyaya en masum halinle geldin. Ne kadar da çok öğrenecek bilgi tecrübe edilecek yaşantıların var. Şu an farkında değilsin en saf en temiz halinle hayatının günlerini yaşıyorsun. Annen ile birlikte kurduğumuz ailemiz seninle mutluluğun doruklarını yaşadı. Büyüyorsun, büyüyeceksin… Yaşamın kanunu bu… Ama büyürken seninle beraber olabilirsek sana katmak istediklerimiz var. Tarihiyle, coğrafyasıyla, kültürüyle ve insanlarıyla birlikte dünyanın en güzel ülkelerinden birinde yaşıyorsun. Ülkemizde zaman zaman karşına zorluklar çıkabilir, hatta bu kadarda olmaz diyeceğin durumlar görebilirsin ama ne olursa olsun bilimden, aklın yolundan, sahip olduğun değerlerinden uzaklaşma.  Dünyada öğrenilecek çok bilgi var demiştim. Bu sadece okul derslerinden hatta mesleğinden ibaret değil. Dünyada çok güzel müzikler var. Harika filmler, tiyatrolar, kitaplar, gezilip görülecek coğrafyalar, kültürler, tarihler var. Farklı farklı yemekler, içecekler, kıyafetler, düşünceler, ideolojiler ve fikirler var.

Hiçbirinden korkma! Hepsini kucakla, öğren, araştır, keyfini yaşa…  Daima kendini geliştir keyif alarak yoluna devam et. Ama ahlaki çöküntülerden kork. Değer fakirliğinden, ön yargıdan, yalandan, güvensizlikten, kıskançlıktan, hasetlikten, samimiyetsizlikten, saygısızlıktan, sevgisizlikten kork ve uzaklaş. Aklın ve mantığının kabul etmediğini benimseme asla kanma. Dünyayı farklı renkleriyle sev. Ülkeni, şehrini, içindeki insanları, hayatına giren herkesi seni sen yapan değerlerinle beraber kucakla. Olumsuzluklar bile yaşasan seni sen yapan değerlerden kimse için uzaklaşma. Sevgini verdiğin insanı ilerdeki aileni, hayatın olacak değerli insanı tüm kalbinle, ruhunla benimse. Ve olursa sende evladını sahip olduğun güzel duygularla, düşüncelerle ve değerlerle yetiştir. Tersini görsen dahi dünya büyük bir savaş ve mücadele alanı değil bunu unutma. Sadece nasıl görürsek o şekilde algılıyoruz ve yaşıyoruz kendi dünyamızı çiziyoruz. Mutlu olacaksın, heyecanlanacaksın, seveceksin, arzulayacaksın bazen korkacak, kaygılanacak üzüleceksin… Kalemin ve ruhun renkli olsun.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir