Beslenme ve Diyet

60 yaşından sonra 6 altın beslenme önerisi

Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, “yaşlanmak” yerine “yaş almak” için 60 yaşından sonra dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Geçen yıllar alnınızda birkaç çizgi hediye bırakmış olabilir. Ancak bu yılların geçmesi yaşlanmanıza değil sadece yaş almanıza sebep olsun. İşte kendinizi daha iyi hissetmek, günü daha zinde tamamlamak ve genel sağlığınızı korumak adına özellikle 60 yaşından sonra beslenme konusunda dikkat etmeniz gereken 6 altın öneri:

Öğün atlamayın

İştah kaybınız olsa bile veya yemek yeme ihtiyacınız olmasa dahi öğün atlamak sizde kas kaybına sebep olacağı gibi kan şekerinizin uzun süreli açlık neticesinde düşmesi sonucu tatlı veya karbonhidrat krizlerini tetikleyecek. Bu da yağlanmanıza sebep olacaktır.

Kiloyu reddedin

Her bir fazla kilo bel ve omurga sağlınız açısından size birer yük oluşturur. Bu yükleri vücudunuzdan uzaklaştırın.

Kaliteli yağ tüketin

Günde 1 avuç içi kadar ceviz, badem, fındık veya kaju tüketin. Ancak kuruyemişlerin çiğ olmasına özen gösterin.

Çorba ile başlayın

Öğünlerinize çorba ile başlayın. Hem sindirim sisteminiz için hem de kilo kontrolü için unsuz ve kremasız çorbalar sizin en büyük yardımcınız olacaktır.

Baklagiller tüketin

Nohut, barbunya, mercimek ve kuru fasulye gibi baklagiller içerdiği vitamin ve mineralizasyon örüntüsü olarak hem mutluluk hormonu olan serotonin salınımına destek olacak hem de Alzheimer ve demans riskinizi azaltacaktır.

Sofrada vakit geçirin

Yiyeceğiniz yemeğin süresini uzatın ve yemeklere aralar verin.Böylece doymak ile dolmak arasındaki farkı özümseyeceğiniz gibi tokluk hissinizi de artıracaksınız.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir