Plastik ve Estetik Cerrahi

Ameliyatsiz gelen güzellik

Odaklanmis Ultrason enerjisi – HIFU ile ameliyatsız cilt germe

Ultrasonik görüntüleme sırasında kullanılan başlıklara benzer başlıklar ve ultrason jeli yardımı ile, su ana kadar hiçbir cihazin ulaşamadığı cildin en derin tabakasına odaklanmış ses dalgaları iletilerek yapilan bir uygulamadir. Bu ses dalgalarının oluşturduğu enerji ile deri yüzeyinde herhangi bir hasar olmadan cilt altı dokularda kollajen üretimi tetiklenir , bu sayede ciltteki sarkmalar toparlanir, deride sıkılaşma ve gerilme sağlanir.

Nasıl Etki Eder?

Ses dalgaları deri yüzeyinde herhangi bir hasar oluşturmadan, derinin alt katmanları, deri altı yağ ve SMAS olarak isimlendirilen zarsı kas tabakasında odaksal olarak yoğunlaştırılır ve noktasal ısı hasarı elde edilir. Oluşan ısı hasarı ile cildin kendi onarim sureci baslar. SMAS ta gerginleşme, yağ dokuda inceltici etki ve deride yeniden yapılanan kollajen katmanı ile gerginleşme ve sikilasma elde edilir.

Uzm. Dr.Seher Arı
Uzm. Dr.Seher Arı

Bu Uygulama Hangi Bölgelere Yapilir ?

Yüzde yanak sarkması ve yüz ovalinin toparlanması, çene altı sarkmalarının düzeltilmesi, düşük kaşların kaldırılması, boyun ve dekolte bölgesindeki gevşeme ve kırışıklıkların tedavisinde kullanılir.

Uygulama Sonrası Beklenen Değişiklikler Nelerdir?

Uygulama sonrası hemen bir değişiklik başlasa da nihai değişiklikler 90 gün içerisinde belirecektir. Kaş kaldırma amaçlı yapılan uygulamalarda uygulamadan hemen sonra başlayan düzelme göz çevresindeki gevşek, sarkık derinin daha gergin hal almasına da olumlu etki eder.

Uygulama Ağrılı Mıdır?

Genellikle derin dokuda çok hafif bir ağrı duyulabilir. Herhangi bir uyuşturma yapılmadan uygulanır. Normalde hasta tedaviden sonra hafif bir ısı ve batma hissedebilir.

Kaç seans gereklidir?

Tatmin edici sonuçlar tek seans sonrası gözlemlenir. Ama 1-2 ay sonra tekrarlanacak olan bir seansla daha ileri sonuçlar elde edilebilir.

Güvenilir Bir Uygulama Mıdır?

Ultrason enerjisi gerek tanı gerekse tedavi amacıyla yaklaşık 40 yıldır kullanılan bir yöntemdir. Bu süreç içerisinde dokularda olumsuz bir değişikliğe yol açmamış güvenilir bir tedavi yöntemidir.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir