Plastik ve Estetik Cerrahi

Neştersiz güzelliğin 7 harikası

Ameliyatsız Yüz ve Vücut Germe : Ses dalgaları ile çalışan yüksek odaklı ultrason sistemi hem yüz hem de vücutta aynı anda sıkılaşma imkanı sağlıyor. Henüz cerrahi operasyon gerektirmeyen durumlarda yüksek odaklı ultrason sistemi sarkmış cilt dokularını toparlıyor. Cildin derin tabakalarını ( dermisi ) ve deri ile kas arasındaki bağlayıcı tabakayı ( SMAS) hedefliyen bu uygulama bu böldelerde ısı oluşturarak kollojen yapımını uyarıyor, cildi sıkılaştırıp lifting yapıyor. Yüzde boyun, çene, gıdı,kaş kaldırmada çok başarılı sonuçlar alınmakla birlikte vücutta da kollardaki ve bacak içlerindeki sarkma problemlerinde, karında ve dekolte bölgelerinde aynı başarı elde edilmektedir. İşlemden hemen sonra %25 lik görünür bir iyileşme elde edilmekte esas etkiler 3 ay sonra görünür kale gelmekte ve tek seanslık bu işlemde 2 yıl kalıcılık elde edilmektedir.

Somon DNA Aşısı : Somon DNA sında bulunan vücudun doğal elemanları olan polinükleotidler ve hyalüranik asit moleküllerinin birarada kullanılması esasına dayanan bu yöntem 15 gün ara ile uygulanan 4 seanslık bir uygulamadır. Yaş ve çevresel olumsuz faktörlerin etkisiyle bozulan ciltte kolljen ve elastinde parçalanma hyalüranik asitte azalma oluşur ve bu nedenle cilt daha mat ve kırışık bir görünüm alır. Somon DNA Aşısı uygulaması ile cilt yapısı güçlenir, sıkılaşır, nemi artarak kırışıklıklar azalır. Lokal anestezik kremle uyuşturulan cillde iğne veya kanül ile uygulanan bu yöntem le yüz, dekote, boyun ve ellerde sağlıklı görünen pürüzsüz ve daha aydınlık bir cilt ortaya çıkar.

Dr.Hilal Koral
Dr.Hilal Koral

Fraksiyonel Cilt İğneleme Yöntemleri : Özel bir cihaz yöntemiyle cilde değişik derinliklerde uygulanan iğneleme yöntemi ile cilt altına dermise cildin ihtiyacı olan ve tedaviye yönelik ürünleri iletmeyi sağlar ve oluşturduğu minimal epidermal hasarla cilt yenileme, cilt yüzeyinin düzltilmesi, ince çizgiler, sivilce izleri, leke tedavisi gibi sorunların giderilmesinde etkili bir tedavi seçeneği sunar. Uygulama nedenine göre 4 veya6 seans uygulanan bu yöntemle kalıcı sonuçlar elde edebilmek mümkündür.

Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği : Göz kapağında elastikiyet kaybı nedeniyle düşüklük ve göz çevresindekince çizgiler yüzün ifadesinin daha yorgun görünmesine yol açmaktadır. Eskiden direk cerrahi ile tedavi edilebilen bu sorun plazma uygulaması ile birkaç seansta amekiyatsız ortadan kalkabilmeltedir.Plazma tedavisi ince bir uçtan çıkan plazma enerjisinin havada bulunangazların plazmaya dönüştürülmesi ve hedeflenen dokunun katıdan gaz haline dönüştürülmesi ile tedavi edilir. Tedavinin çevre dokulara zarar vermeden tamamlanması komplikasyon riskinin olmaması birkaç seanslık lokal anestezi altında yapılan uygulama ile kırışıksız ve göz kapağı düşüklüğü olmayan bir görünüme ameliyatsız sahip olabilme şansını bize sağlamaktadır.

Büyüme Faktörleri:Büyüme faktör teknolojisi orijinalinde yara iyileştirme ve 3. Derecede yanık vakalarında hücre yenilenmesi amacı ile keşfedilmiştir. Bunun için kişiden sağlıklı bir cilt biopsisi alınır ve özel doku laboraturlarında fibroblastlar izole edilir. Hücrelerden özel işlemlerle büyüme faktörleri üretilrek saflaştırılır cilt tabakasına veya yaralı bölüme uygulanır. Yaralı bölge hemen hemen hiçbir iz kalmdan iyileşir. İşte bu özel yöntemlerle elde edilerek hazırlanmış büyüme faktörleri amliyatsız cilt gençleştirme yöntemlerinin bir çoğunda birlikte ya da ayrıca kullanılarak kırışıklık ce çizgilerin azalmasına, cildin güçlenmesine, elastikiyetinin artmasına, saç dökülmesinin önlenmesine kadar bir çok nedende başarılı sonuçlar alnmasını sağlamaktadır.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir