Beslenme ve DiyetBitkisel Tedavi ( Alternatif Tıp )

Besinler İle Bağışıklığını Güçlendir

Yaz döneminin bitmesi ve sonbahar mevsimine girilmesiyle birlikte hava değişimleri bir çok bireyi etkilemeye başladı,enfeksiyonların görülme sıklığı arttı.Mevsim geçişlerinde hastalıklara yakalanmak istemiyorsanız güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmalısınız. Besinlerle bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi mümkündür.İşte bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak için yapmanız gerekenler…

Her güne bir bardak kefir

Güçlü bağışıklık sisteminin yolu güçlü bağırsaklardan geçmektedir.Probiyotikler enfeksiyonlara karşı korunmada,vücut direncinin ve bağışıklık sisteminin yanıtının arttırılmasında büyük önem taşımaktadır.Her güne bir bardak kefir ile bağışıklık sistemi güçlü kılınmaktadır. Kefirin tadı sevilmediği takdirde evde meyveli kefirler hazırlayabilirsiniz.

Sarımsak

Sarımsak, alisin gibi sülfür içeren bileşenleri içermektedir.Sarımsağı yemeklere eklemeniz veya yoğurt ile tüketmeniz hastalıklara karşı savaşmanızda etkilidir.Sarımsağı yutmak hiçbir yarar sağlamamaktadır, alisinin vücutta etkin olması için sarımsak ezilmelidir.

Dyt. Zeynep Filiz

Balığın tam mevsimi

Balık bizim için Omega 3 kaynağıdır ve vücuttaki inflamasyonların azaltılması için haftada 2 gün balık tüketilmelidir.Balık ızgara veya fırında pişirilmeli ve mevsimine uygun balık tüketimine özen gösterilmelidir.

Bal,zencifil ve karabiberli günler

Üst solunum yolları enfeksiyonları hava değişimiyle birlikte en sık karşılaşılan hastalıklardandır. Bal doğal bir antioksidandır, karabiberin ise yapılan birçok çalışmada bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi olduğu belirlenmiştir.Zencefil  özellikle boğaz enfeksiyonlarında oldukça etkilidir.Yoğurdunuzun içerisine ekleyeceğiniz 1 tatlı kaşığı bal,1/2 çay kaşığı zencefil ve karabiber sizi hastalıklara karşı koruyacaktır.

Çeşit çeşit meyve ve sebze 

 Günde en az 2 porsiyon meyve tüketilmeli ve meyve tercihinizde mevsimine uygun farklı renkteki meyveler seçilmelidir.Farklı renkteki meyvelerden farklı antioksidanlar alınmaktadır. Ana öğünlerinizde salataya mutlaka  yer vermeli ve  C vitamini kaybının en aza indirilmesi için meyveler ve sebzeler tüketmeden hemen önce hazırlanmalıdır.

Haftada en az 3 gün yumurta 

Yumurta bizim için anne sütü kadar değerli bir besindir.Demirden  ve A vitamininden zengin olmasıyla birlikte dışarıdan almamız gereken tüm aminoasitleri içerisinde barındırmaktadır. Yumurta ile güne başlamanız bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir.

Su tüketimi

Havaların soğumasıyla birlikte su tüketimleri de azalmaya başlar.Su vücuttaki toksinlerin atılmasında ve hastalıklara karşı korunmada en etkili yöntemlerden biridir.Bu yüzden su da en az besinler kadar güçlü bir bağışıklıkta etkilidir.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir