Gebelik ( Hamilelik ) Tüp Bebek

Biri Bizi Gözetliyor

Tüp Bebek tedavilerinde teknoloji hızla ilerlemekte ve ilerleyen teknolojide gebelik elde etme yolunda doktor ve hastalara olumlu imkanlar sunmaktadır. Tüp Bebek Merkezimiz de bu teknolojik gelişimleri yakından takip etmektedir. Son yıllarda sıklıkla kullandığımız Embriyo Takip Sistemi ile embriyoların rahim içine konulmadan önce kaliteleri, hücre bölünme hızları ve gebelik elde etme potansiyelleri saptanıp en iyi gelişim gösteren embriyolar seçilerek gebelik oranı arttırılmaya çalışılmaktadır.

Op. Dr. Murat Erdemir
Op. Dr. Murat Erdemir

BU SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Tüp Bebek hastalarının yumurtaları ilaçlarla uyarıldıktan sonra yumurtalar hafif bir anestezi altında küçük bir operasyonla toplanıyor, daha sonra eşinden alınan spermlerle bu yumurtalar mikroenjeksiyon yöntemi ile birleştiriliyor. Bu işlemden sonra içine sperm yerleştirilmiş yumurtalar embriyo haline gelmesi için suni bir anne rahmi ortamı sunan, inkübatör denen cihazlara yerleştiriliyor. Bu inkübatörlerin içindeki özel mikro kamera sistemi ile yumurtaların embriyo haline gelişleri saniye saniye dışarıdaki monitör tarafından takip ediliyor. Spermle döllenen yumurta 24 saat sonra 2 hücreli bir embriyo haline geliyor. 48 saat sonra 4 hücre ve 72 saat sonunda 8 hücreli bir embriyo haline geliyor. Bu aşamaya kadar embriyolar inkübatörlerin içinde kalarak dış ortamdan uzak tutuluyor ve böylece ısı, ışık değişimlerinden korunuyor. Aynı zamanda hücrelerin bölünme zamanları takip edilerek en düzenli bölünen embriyolar seçiliyor ve rahim içine konuyor. 3. Günün sonunda bazı embriyolar güzel görünse dahi 3 günlük serüvenindeki bölünmeleri düzenli ve istikrarlı değilse bu embriyolar rahim içerisine konulmuyor. Bu sayede embriyoların arasından gebelik oluşturma oranı en yüksek olanı diğerlerinden ayrılmış oluyor.

Bu teknik özellikler tekrarlayan Tüp Bebek başarısızlıkları veya Mikroenjeksiyondan sonra embriyo oluşmama problemleri olan hastalarda tercih edilmesinin yanı sıra hiçbir problemi bulunmayan ancak gebelik şansını en üst düzeyde tutmak isteyen hastalar tarafından da tercih ediliyor.

Bu teknik ile embriyonun büyüyüp gelişmesinin takibinde gözden kaçabilecek oluşumlar, kaydedilen embriyo gelişim videosunun tekrar tekrar izlenmesiyle ortadan kaldırılabiliyor. Bu sayede embriyoların diğer laboratuvar görevlileri ve doktorlar tarafından değerlendirme imkanı bulunuyor. Embriyoların gelişimini görmek isteyen hastalarımıza gelişim videosu verilebiliyor ve bu görüntülerin arşivlenmesi sonraki tedaviler için de avantaj sunmaktadır.

Embriyo Takip Sistemi ile Embriyoloji Laboratuvar görevlileri istedikleri zaman evlerinden laboratuvara online olarak erişip gelişimlerini siz uyurken bile kontrol edebilmektedir.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir