KBB (Кulak Burun Boğaz)

Burun dolgusu hakkında genel bilgiler

Burun dolgusu, estetik cerrahi doktorlarının yüz bölgesinin farklı kısımlarında cilt gençleştirme ve operasyon gerektirmeyen yüz estetiği çalışmalarında uyguladıkları dolguların, burun bölgesi için kullanılması işine denmektedir.

Burun dolgusu işlemi aslında bir yüz dolgusu uygulaması olarak bilinir ve ameliyat gerektirmeyen estetik çalışmaları içinde yer almaktadır. Bu nedenle de yüz dolgusuna dair bütün temel estetik uygulamaları bu alanda da geçerli olmaktadır.

Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan OĞUZ
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan OĞUZ

Burun dolgusu işlemi ameliyat ve genel anestezi gerektirmeyecektir. Burun dolgusunun sağlayacağı sonuçlar geçici olacaktır. Bu uygulama ortalama 10-15 dk. süre içerisinde tamamlanır ve operasyon sonrasında hastalar günlük hayatına aynı şekilde devam edebilir, herhangi bir iyileşme dönemine gerek olmaz.

Farklı yüz dolgusu çalışmalarında olduğu gibi, burun dolgusu operasyonu için de değişik tıbbi malzemeler kullanılır. Bu malzemelerin içinde bütün dünyada da yaygın ve güvenilir olarak “hyaluronik asit” çeşitleri bilinir.

Burun dolgusu işlemleri sayesinde;

-Burun eğriliklerinin tümü giderilebilir ya da azaltılabilir

-Burun ucu yükseltilebilir

-Burun asimetrileri giderilebilir

-Burun estetiği operasyonu sonucunda meydana gelen sorunlar giderilebilir

-Burun ile dudak birleşimi belirginleştirilebilir

-Burun sırtı daha düz hale getirilebilir

-Burun ve alın görünümü düzeltilebilir

-Burun kanadı düzeltilebilir

Burun dolgusu operasyonunda kalıcı veya uzun süre gitmeyen malzemelerin uygulanması sakıncalıdır. Bu tarz malzemelerin uygulanması, tedavisi son derece zor hatta sonuçları beraberinde getirebilir. Bu sebeple burun dolgusu adına uygulanan malzemelerin eriyen özellikte olması ve kesinlikle bilinen bir markadan tercih edilmesi gerekir. Piyasada markası açısından bilinmeyen malzemelere dair söylenen kalıcılık vaatlerine güvenilmemelidir.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir