KBB (Кulak Burun Boğaz)

Burun kemiği eğriliği ameliyatı nedir?

Kıkırdak ve kemiklerden oluşan burun yapısı, doğuştan ya da darbeye bağlı olarak eğrilebilir. Burun kemiği eğriliği ameliyatı kişinin burnunda oluşan bu farklılığı gidermek için yapılır. Böylelikle kişinin yüzüyle orantılı ve uygun burun görünümü verilmesi amaçlanır.

KİMLER BURUN KEMİĞİ EĞRİLİĞİ AMELİYATI OLMALIDIR?
Doğuştan burun eğriliğine sahip kişiler, burnuna darbe alan kişiler ve burun tıkanıklığı yaşayan kişiler burun eğriliği ameliyatı olabilir. Aynı zamanda horlama, burun kanaması gibi belirtiler de burun kemiği eğriliğinin belirtileri arasında sayılabilir.

BURUN KEMİĞİ EĞRİLİĞİ AMELİYATI NASIL YAPILIR?
Burun estetiği çeşitleri arasında yaygın olarak tercih edilen burun kemiği eğriliği ameliyatı genel ya da lokal anestezi altında yapılabilir. Bu tercih doktorun muayene sonrasında karar vereceği bir durumdur. Ameliyat sonrasında hasta 1 gün hastanede tutulabilir.

Op. Dr. Orhan ALAN
Op. Dr. Orhan ALAN

BURUN KEMİĞİ EĞRİLİĞİ AMELİYATINDAN SONRA NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?
Rinoplasti ameliyatı sonrasında ilk günler burunda kanama gerçekleşebilir. Bu durum iyileşme sürecinin bir parçası olsa da aşırı ve durmayan kanama durumlarında doktorla iletişime geçilmesi gerekebilir. Özellikle ilk hafta çok fazla efor sarfetmeden dinlenmek gerekir. Bu süreçte baş kısmının havada olması gerekir. Bu hareket burnun ameliyat sonrasında daha rahat işlev görmesini sağlar. İlk günlerde burunda yer alan materyallerin temizlenmesi ve yenilenmesi durumu oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken bir ayrıntıdır. Bu işlem evde yapılabilmekle beraber doktorla da gerçekleştirilebilir. Burunda yer alan materyallerin tamamen burundan çıkarılması ise ortalama 7 gün sonra muayene sırasında gerçekleşir. Doktorun belirleyeceği zaman aralıklarıyla hasta muayene olmalı ve burun yapısının durumu incelenmelidir.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir