KBB (Кulak Burun Boğaz)

Burun estetiğinde tampon kullanılıyor mu?

Burun estetik ameliyatı sonrası en az ameliyat süreci kadar önemlidir ve hastalar bu sürecin nasıl geçeceğine çok önem verir. Özellikle ameliyat sonrasında tampon kullanımı hakkında çok soru gelmektedir. Her burun estetik ameliyatında tampon kullanılıp kullanılmadığı merak edilir.

Eski burun ameliyatlarında burun yapısının iyileşme sürecinde aynı kalması ve akıntıların önlenmesi için tamponlar kullanılmaktaydı. Zamanla bu alanda yapışma olduğu için de tamponların geri alınması sürecinde hastalar acı ve ağrı çekmekteydi. Günümüzde aynı işlevleri sağlaması için artık silikon ve plastik içeren plakalar kullanılmaktadır. Bu ürünlerin kullanımı ve geri alınması hastalar için ciddi ağrı ve acı oluşumlarına neden olmaz. Böylelikle hastalar iyileşme sürecinde daha rahat nefes alabilmektedir.

Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan OĞUZ
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan OĞUZ

Deviasyon adı verilen kemik eğriliği düzeltilmesinde silikon tamponlar kullanılır. Ancak çıkarılma sürecinde krem yardımı ile bölgenin yumuşatılmasından dolayı çıkarılmasında acı ya da ağrı hissi yaşanmaz. Hastalar bu konuda endişe etmemelidir. Elbette doğru klinik ve doktor seçimi de bu anlamda önemlidir.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir