KBB (Кulak Burun Boğaz)

Burun estetiği için yaş sınırı nedir?

Burun estetiği için yaş sınırı nedir?
Burun estetiği için yaş sınırı nedir?

Burun estetiği, her yaştan bireyin isteyebileceği bir cerrahi operasyon türü. Birçok hastamın da merak ettiği konulardan birisi, burun estetiğinde yaş sınırı olup olmadığıdır. Yaş konusunda kadınlar için 17, erkekler için ise 18 yaş olarak alt sınır belirlemesi bulunmaktadır. Bunun nedeni burun yapısı ile alakalıdır. Nadir de olsa kimi hastaların 16 yaşında da burun estetiği olmasında sakınca olmamaktadır.

Bu yaşlara gelene dek burun gelişimi devam etmektedir. Kemik ve kıkırdak gelişimi devam ettikçe burun yapısının hem görünümünde hem de iç kısmında değişimler de devam eder. Bu değişimler gözle görülür şekilde hemen fark edilmese de, muayeneler ile ortaya çıkarılabilir. Bu nedenle daha alt yaşlarda yapılan burun estetikleri istenen sonucu tam olarak veremeyebilir. Bu nedenle burun gelişiminin tamamlanmasına göre bu yaşlar belirlenmiştir. Aksi takdirde alt yaş sınırı konusunda başka bir belirleyici etken bulunmamaktadır. Üst yaş sınırı konusunda ise bir belirleme yoktur. Alt sınırın geçilmesinden sonra her yaştan insan burun estetiği yaptırabilir. Elbette yaş ile birlikte diğer kriterler de sağlanmış olmalıdır. Böylelikle muayene gelen hastalar burun estetiği onayı alacaktır.

Op. Dr. Ebru TOPUZ
Op. Dr. Ebru TOPUZ

Burun estetiği talebi ile gelen ve 17 yaşın altında olan bireyler için doktorlar gerekli açıklamayı bu şekilde yapacaktır. İstenen sonucun en doğru şekilde alınabilmesi adına mutlaka alt yaş sınırına gelinmesi gerekmektedir.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir