Plastik ve Estetik Cerrahi

Burun estetik ameliyatlarında başarı kuralları

Burun estetiği yüze yapılan genel bir değişimdir. Yüzün şeklinde ve görünüşünde merkezi bir rol oynayan bu vücut organını etkilediği ve başarısı bir çok faktöre bağlı olduğu için en zor prosedürlerden biri olarak kabul edilir.Hem fonksiyonellik hem de burun görünüşünü değiştirme maksatlı yapılmakta, bazen küçültme bazen de büyütme işlemleri uygulanabilmektedir.

Her gün daha fazla insan kendini daha iyi hissetmek için burun estetik ameliyatı olmakta ya da ikinci kez tekrar burun estetik ameliyatı için müracaat etmektedir. Bu ikincil ameliyatlar beklenenin dışında görselliği hala kötü doğru yapılmamış burunlarda ya da kişiyi tatmin etmeyen bir sonuca sahip olan burunlarda sıklıkla uygulanmaktadır. Bu sebeple ikincil burun ameliyatlarında günümüzde artmaktadır. İlk ameliyattan sonra kişilerde hoşnutsuzluk oranı %5 ile 20 arasındadır.

BURUN ESTETİK AMELİYATI NE ZAMAN BAŞARILI SAYILIR:
Burun estetik ameliyatlarının başarılı sayılabilmesi 3 temel koşula bağlıdır.

Op. Dr. Ahmet ŞIRIN

1. Burun fonksiyonel olmalıdır. Örneğin hasta rahatça nefes alabilmeli, kokuları düzgün biçimde hissedebilmeli ve kâbus görmeden, horlamadan rahatça uyuyabilmelidir. Bir çok kişi uyku esnasında ve gün içinde veya egzersiz, aşırı efor durumunda fonksiyonel burun problemleri sorunlarını yaşamaktadırlar.

2. En iyi estetik sonucuna ulaşmak: Örneğin yüz hatlarında simetri ve uyum. Burun estetiği, ameliyattan sonra burun görünüşünü iyileştirmek ve yüz çizgilerinde dengeyi artırmak için etkili bir yoldur. Burun estetik ameliyatı ile hastanın görünüşü kayda değer biçimde iyileşir, bu da güvenini ve kendisine verdiği değeri artırır.

3. Buru ameliyata uğramış izlenimi vermemelidir: Örneğin hastanın yüz karakteristiğini bozacak radikal değişimler olmamalıdır. Başarılı bir burun estetik ameliyatının asıl amacı hasta için doğal bir görünüm yaratmak, yüz karakteristiklerini olduğundan güzel göstermek ve bunları uyum içerisinde tamamlamaktır.

BU PROSEDÜRDE NE BAŞARISIZLIK TEŞKİL EDER:
Yukarda verilen koşullardan bir veya birden fazlasında başarısız olmak bu prosedürün başarısız olduğunu gösterir. İstenilen sonuca ulaşmak için bir operasyon daha gerekebilir. Fakat sonucun başarısızlık olarak değerlendirilmesi veya başarısızlığın derecesinin sübjektif mi objektif mi olduğu tartışılır. 

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir