KBB (Кulak Burun Boğaz)

Burun eti ameliyatı

Solunum yollarına giren havanın ısıtılması, nemlenmesi ve temizlenmesi burun etleri sayesinde olur. Fakat şiddetli burun tıkanıklığına neden oluyorlarsa ve tıbbi tedaviler de bunları küçültmeye yetmiyorsa, bu durumda konka şişmelerine müdahale etmemiz gerekir.

İşlevlerinin önemi nedeniyle burun etlerini kesip almak ya da yakmak yerine artık günümüzde yalnızca küçültme teknikleri kullanıyoruz.

Orta ve ileri konka şişmelerinde ilk tercihimiz Holmium:Yag laser tekniğidir.

Op. Dr. Atilla ŞENGÖR
Op. Dr. Atilla ŞENGÖR

Lazeri endoskopik görüş altında çok hassas bir şekilde sadece şiş olan bölümleri büzüştürmek/buharlaştırmak için kullanıyoruz. Bu teknolojinin bulunmadığı yerlerde Radyofrekans yöntemi ile burun eti küçültmesi yapılabilir; fakat bu yöntem etkisini sonradan gösterdiği için bazen 2-3 ay ara ile bir kaç kez uygulama gerektirebilir.

Tek seferde kalıcı çözüm için Holmium laser ile genel anestezi altında bir uygulama yeterli oluyor. Geceyi hastanede geçirmek ve tampon kullanmak çoğu kez gerekmiyor.

Lazer teknolojisinin her ameliyathanede bulunmadığını, bu tekniğin lazer bilgisi gerektirdiğini ve ayrıca uygulama tekniklerinin ve lazer türlerinin de farklı farklı olduğu bilgisini vermek doğru olur.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir