Cinsel Sağlık

Cinsel İsteksizlik

Cinsel uyum evliliklerde çok önemlidir.öyle ki seksüel hayatın kalitesi evliliğin kalitesi anlamına gelmektedir.ve cinsellik bozulmaya başladığında evlilik de zarar görmeye başlar.Cinsellik geliştiğinde evlilik de gelişir.

Genelde kocalar daha çok cinsellik istiyor gibi gözükse de kadınlarda da artan miktarda cinsel doyum ihtiyacı karşımıza çıkmaktadır.Sonuç olarak daha az istekli olan kişinin cinsel isteksizlik yaşama ihtimali de fazladır.

Uzm. Dr.Ayşe Ekin Kara
Uzm. Dr.Ayşe Ekin Kara

Daha çok istek duyanı tatmin etmek,bir süre sonra daha az istek duyanın duygusal olarak fedakarlıkta bulunmasını gerektirir.Seks iki tarafında keyif alabileceği bir eylem olmaktan çıkıp diğer eş için bir kabusa dönebilir.Bu fedakarlık sonuçta cinsel isteksizlik ve en sonunda hiç seks e kadar varabilir.

Hayatta yaşanan bir takım büyük değişimler de cinsel isteksizliğe yol açabilir.

Doğum,menapoz,boşanma,evlilik gibi…

Ve tabiki çiftler arasında uyum problemleri,tekdüze bir cinsel yaşam,sadakatsizlik,depresyon,geçmiş dönem cinsel travmalar,cinsel bilgi eksikliği,sosyal ve ekonomik sorunlar,alkol ve madde bağımlılığı da cinsel isteksizliğe yol açar.

Bu nedenlerden biri veya birkaçı varsa bunlara yönelik birtakım düzeltmeler,aile danışmanlığı,cinsel bilgilendirme ve ev ödevleri ile çift arasında cinsel istek sağlıklı bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı