Spor & Egzersiz

Egzersiz tedavisi

Gövdenin postural kaslarını dengeli çalıştırmak ve bununla birlikte omurgayı desteklemek için geliştirilmiş bir egzersiz sistemidir. Klinik pilates ile omurganın nötral pozisyonunun farkındalığı arttırılır ve derin postur kaslarının kuvvetlendirilmesi sağlanır.

Fzt.Ayça Aklar
Fzt.Ayça Aklar

Adından belli olacağı gibi yaygın olarak bel-boyun ağrılarında, hamilelikte skolyozda hastanede yatan hastalarda ve romatizmal durumlarda kullanılır. Egzersiz ile birlikte nefes ile ağrıyı kontrol edebilme öğretilir. Osteoartritli hastalarda eklem deformasyonlarının oluşmasını önlemekte de etkili bir yöntemdir.

Geleneksel Pilates yöntemi ileri düzey spocularda ve dansçılarda, enduransı ve esnekliği arttırmakta son derece etkilidir. Fakat daha önce spor yapmamış, egzersize yeni başlayan ya da bel ve boyun problemleri yaşayan kişilerin omurga ve eklem sağlığı için büyük bir risk oluşturmaktadır. Klinik pilates egzersizleri düşük yoğunlukta başlayıp, giderek artan bir aralıktadır. Bu yüzden uygulama alanı son derece geniş ve güvenlidir.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir