Beslenme ve Diyet

Kanser savar besinler

Çağımız hastalığı konumuna gelmiş ve toplumu ciddi sonuçlarıyla tehdit eden kanserden korunmak için ilk adımı beslenme oluşturmaktadır. Yeterli ve dengeli beslenme bir çok hastalıkta olduğu gibi kanser için de koruyucu kalkan görevini üstlenmektedir. Bazı besinler vardır ki vitamin, mineral içeriklerinin yanında fonksiyonel besinler olarak adlandırdığımız fitokimyasalları bol miktarda içerirler. Bu bileşenler vücuttaki işlevleri ile bizi koruyan mucizevi askerlerdir. Fitokimyasallardan zengin bir beslenme örüntüsü ile bedeninizi güçlendirip kanser ve bununla birlikte daha bir çok hastalıktan korunabilirsiniz. İşte kanser savar bu besinler…

Nar (Mevsiminde her gün yarım orta boy)

Sarımsak (Her gün çiğ halde 2 diş)

Narenciyeler ( Portakal, greyfurt, mandalina, limon) (mevsiminde her gün 1 porsiyon : 1 adet orta boy portakal veya 2 adet orta boy mandalina veya yarım orta boy greyfurt)

Uzm. Dyt.Aslıhan Altuntaş

Zeytinyağı (Yüksek oleik asit içeriği ile kanser savar besinlerdendir. Miktarları beslenmenin toplam içeriğine göre değişmekle birlikte günde 2-3 tatlı kaşığı kadar tüketilebilir.)

Yeşil çay ( Her gün 2 bardak sallama veya tazesini sıcak suda 2 dk bekleterek, şekersiz ve günün farklı 2 saatinde (sabah –ikindi veya öğle-akşam gibi) dal tarçın ile birlikte içilebilir.)

Keten tohumu ( Her gün 1 silme çorba kaşığı yoğurt ile karıştırılarak tüketilebilir.)

Lahanagiller ( Brokoli, karnabahar, lahana, bürüksel lahanası haftada 2-3 kez)

Koyu Yeşil Yapraklı Sebzeler (Ispanak, maydanoz, dere otu, semiz otu, roka vb her gün çiğ olarak salatalarda yenilebilir.)

Fındık-Ceviz-Badem- Fıstık (Her gün 10 adet badem veya 2 adet tüm ceviz veya 5-6 adet fındık veya 15 gram fıstık şeklinde olabilir. Yahut bu yemişlerin karışımından her gün 15 gram kadar da tüketilebilir.)

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir