KBB (Кulak Burun Boğaz)

Kemerli burun nedir?

Burun estetiği için birçok hastanın kemerli burun sorunu ile geldiği bilinen bir gerçek. Kemerli burundan kasıtın ne olduğu ve nasıl bir uygulama süreci gerektirdiği de aslında her kişiye açıklanmalıdır. Yüze profilden bakıldığı zaman burun sırtında mevcut olan eğrilik daha net fark edilir. Bu kısım kemik ve kıkırdak yapısından oluşmaktadır. Burundaki kemerin büyüklüğü kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Burundaki kemer oluşumundan dolayı burun uç kısmı da aşağıya doğru devam eder. Kemerli burun yapısını estetik açıdan sorunlu burun şekli olarak tanımlamak en doğrusudur.

Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan OĞUZ
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan OĞUZ

Eğer burun bölgesinde kemer oluşumu çok fazla değilse yalnızca törpülemek yeterli olacaktır. Ancak fazla olan kemerler için törpüleme haricinde farklı uygulamalar tercih edilebilir. Dikkat edilmesi gereken nokta, burundaki kemerin estetik operasyon sırasında hangi yöntemlerle düzeltildiği değil, kemeri yok ederken aşırıya kaçmamaktır. Eğer gerektiğinden çok olacak şekilde kemer alınırsa burun yapısı tamamen deformasyona uğrar. Bu da yeni bir burun estetik ameliyatını beraberinde getirir. Bu nedenle hastaların kemerli burun sorununda uzman bir doktor seçimi sağlaması çok önemlidir.

Kemerli burun için genel bir estetik ameliyat sürecinden söz etmek doğru olmaz. Kemerin ne derece olduğu ve diğer detayları ameliyatın içeriğini belirleyecektir. Bu nedenle hastaların detaylı bir muayeneden geçmesi gerekir. Doğru hekim seçimi sayesinde kemer yeterli miktarda giderilir ve düzgün bir burun yapısı elde edilebilir.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir