AkapunkturFizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Migrende Akupunktur

Akupunktur, tıpta birçok alanda etkili olmakla beraber, en kesin ve yüzgüldürücü etkiler migren hastalarında görülmektedir.

Uzm. Dr. Evren Kul Panza
Uzm. Dr. Evren Kul Panza

Başağrılarına sıklıkla eşlik eden boyun, sırt ağrıları, kimi zaman uykusuzluk şikayetleri de akupunkturdan fayda görür. Kaslardaki halk arasında ‘kulunç’ diye tabir edilen kas sıkışmaları açılır, rahatlar. Dışarıdan alınan hiçbir ağrı kesici, kas gevşetici ilaç, kasları açma konusunda akupunktur kadar etkili olamaz. Akupunktur ve kuru iğne bu konuda kesin tedavidir. Vücudun kendini tamir mekanizmasını da harekete geçirir, sertleşmiş ve sıkışmış kasın eski, sağlıklı yapısına kavuşmasını sağlar. Etkisi geçici değil, kalıcıdır.

Akupunktur tedavisi binlerce yıl önce Çin’de uygulanmaya başladığında ‘Geleneksel Çin Tıbbı’ çerçevesindeyken, ileriki yıllrda Batı’da geliştirilmiş, kuru iğneleme tedavisi de eklenerek ‘Western Medical Acupuncture’ adı verilen ‘Batı Akupunktur’u formuna ulaşmıştır. Bu, eski geleneksel Çin akupunkturu’nun daha bilimsel, hastalıklara ve hastaya göre ayarlanmış, kasları ön plana alan ve gerektiğinde tedaviyi Elektoakupunktur ile kombine eden şeklidir. İngiltere, İsveç, Almanya başta olmak üzere çoğu Avrupa ülkesi ve dünya ülkesinde artık Batı Medikal Akupunktur’u yapılmaktadır. Dünyada akupunktur ile yapılan bilimsel çalışmaların ve yayınların çoğu da Batı akupunkturu temellidir.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir