KBB (Кulak Burun Boğaz)

Revizyon burun estetiği nedir ?

Revizyon burun estetiği ameliyatı ile daha önceden gerçekleştirilen ameliyat sonrasında hastanın memnun olmadığı durum tespit edilerek bu durum düzeltilebilir.
Hastanın memnun olmadığı durumların yanında hekimin tesbit edebileceği bir takım problemler ile de karşılaşılabilir.Revizyon burun estetiği ameliyatında bu gibi problemlerin giderilmesi mümkündür.Olurda böyle bir olumsuz olay yaşamışsanız canınızı hiç sıkmayın iyi bir revizyon burun estetiği planına odaklanmanızı öneririm.

Revizyon Burun Estetiği ile düzeltilmesi mümkün olan problemler nelerdir ?
Burun eğriliği
Burun ucu asimetirisi
Burun ucunun sivri ve asimetrik olması,
Kıkırdak çıkıntıları
Kemerli burun
Aşırı kalkık burun
Semer burun deformiteleri
Burun deliklerinin asimetrisi
Kuş gagası deformasyonları ( kıkırdak ya da yumuşak doku kaynaklı )
Nefes alma fonksiyonları ile ilgili problemler

Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faik SAĞUN
Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faik SAĞUN

Diğer tüm cerrahi uygulamalarda olduğu gibi, revizyon burun estetiği cerrahisinde de beklentilerinizin gerçekçi olması gerekir. Ameliyat sonrası büyük bir değişim geçirmeyi beklemek büyük bir yanılgıdır. Revizyon cerrahisi sonrasında şüphesiz burnunuz daha iyi bir görünüme kavuşacak ve kendinizi daha iyi hissediyor olacaksınız. Ben hastalarıma daima şunu söylüyorum, bir burnu en kötü durumdan mükemmel hale getirebilmek kolay değildir. Bence her zaman bir üst seviyeyi hayal etmeniz gerçekçidir. Kötü bir burnu ortalama bir burna, vasat burnu ise iyiye dönüştürmek hedefimiz olmalıdır.Revizyon ameliyatı için detaylı bir muayene süreci gerekir. Hastanın ilk ameliyat sonucundan neden mutsuz olduğunu doğru anlatması ve cerrahın estetik beklentileri anlaması açısından detaylı muayene oldukça önemlidir. Cerrahın hedefi, burnun görüntüsünü iyileştirmek ve rahatsız edici kusurları azaltmak olmalıdır. Burnun; burun ucu, burun delikleri ve burun sırtı ile uyum ve denge içinde olması halinde bu hedefe ulaşılır. Bunun ötesinde, burnun genel olarak yüzün diğer özellikleriyle yani alın, kaşlar, yanaklar, dudaklar ve çene ile bir denge içerisinde olması gerekir. Tüm bu değişkenler dikkate alındığında, doğal görünümlü ve fonksiyonları doğru çalışan bir burun ortaya çıkacaktır.

Revizyon burun estetiği ameliyatı için gelen hastaların muayenesinde şu noktaları inceleyip değerlendirmek gerekir;
Estetik olarak;
Burnun üst bölümü – burun kemikleri
Burnun orta bölümü – kıkırdak ağı
Burun ucu ve burun delikleri
Burun cildi kalınlığı
Fonksiyonel olarak ;
Septum deviasyonu, konkalar, nazal valv ve alerji
Burnunuzun güzel ve hoş görünmesi elbette önemlidir fakat burnun fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde çalışıyor olması olmazsa olmazlardan biridir.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir