KBB (Кulak Burun Boğaz)

Show all burun estetiğinde açık teknik ve kapalı teknik

Burun estetiğinde hastaların farklı ihtiyaçlarına göre açık ve kapalı teknikler uygulanmaktadır. Tekniklerin, uygulanacağı hastaya göre özel şekilde belirlenmesi ve ameliyat sürecinin bu şekilde planlanması estetiğin önceliğidir. Burun estetiği açık mı kapalı mı diye soran hastalarıma da bu sürecin tamamen kendilerine göre şekilleneceğini belirtiyorum.

Burun Estetiğinde Açık Teknik

Op. Dr. Ebru TOPUZ
Op. Dr. Ebru TOPUZ

Burnun iki deliği arasında yer alan kolumella adlı bölgeden kesi uygulaması ile yapılan tekniğe açık teknik adı verilir. Burun estetiği açık teknik, enfeksiyon açısından çok az risk taşımaktadır. İz açısından açık teknik daha risklidir. Ancak doğru ameliyat süreci ve dikiş uygulamaları sayesinde iz problemi de ortadan kalkacaktır. Hastalarım arasında en sık konuşulan konulardan birisi de burun ameliyat sonrası iz konusudur.

Burun Estetiğinde Kapalı Teknik

Burun içerisinden burun kanatları altından kesiler yapılarak burun cildinin kaldırılması ve kemik ile kıkırdağa bu şekilde işlem uygulanmasına kapalı teknik adı verilmektedir. Burun estetiği kapalı teknik, açık tekniğe göre enfeksiyon konusunda daha risklidir. Ancak steril ortam şartları doğru şekilde sağlandığı takdirde bir sorun yaşanmayacaktır.

Burun ameliyatının hangi teknikle yapılacağına tamamen doktorun görüşü ve hastanın durumuna göre karar verilmektedir. Tüm hastaların dikkat etmesi gereken konu, gerçekten burun estetiğinde uzman kişilerle görüşüldüğüne emin olunması ve ameliyat sürecinde her detaya dikkat etmesidir.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir