KBB (Кulak Burun Boğaz)

Tipplasti (burun ucu estetiği)

Burun ucu estetiği ile fiziksel görünüm çok ciddi derecelerde değiştirilebilir. Düşük burun uçları, sivri burun uçları ve geniş burun uçları bu operasyonla düzeltilir. Sadece burun ucundaki kıkırdak doku üzerinde işlem yapılarak burun kemiğindeki kemer ve genişliklere müdahale edilmez.

Burun ucunu oluşturan kıkırdakların şekillendirilmesi, fazla kıkırdakların tıraşlanması, burun ucu asma veya kıkırdak destekleri, burun ucu kıkırdak açılarının oluşturulması bu ameliyat esnasında gerçekleştirilen işlemlerdir.

Burun ucu estetiği tek başına yapıldığı gibi klasik burun estetiği ameliyatları esnasında da yapılır. Burun ucu estetiği diğer operasyonlara göre çok daha kısa sürer. Ameliyat sonrasında çok hafif bir şişlik oluşabilir. İyileşme süresi de kısa sürdüğü için yoğun tempolu çalışan kişilerde işe dönüş konusunda kolaylık sağlayan bir ameliyat tipidir.

Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan OĞUZ
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan OĞUZ

Burun ucu estetiği öncesinde, ne derece kalkık bir burun ucunun doğru ve doğal olacağını hasta doktoruyla birlikte mutlaka görüşmelidir. Her ameliyatta olduğu gibi doktor ile açık bir iletişim içerisinde olunmalıdır. Yüze yakışacak ve burun yapısına uyum sağlayacak bir sonuç elde edilmelidir.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir