Nöroloji-Beyin, Sinir Sağlığı

Titreme ve Yürüyememe Beyin Pili Ameliyatı ile Son Buluyor!

Beyin pili nedir?
Beyin pili, vücutta meydana gelen hareket bozukluklarına neden olan bazı nörolojik hastalıkların tedavisinde başarıyla uygulanan bir tedavi yöntemidir.

Beyin pilinin uygulanabildiği hastalıklar hangileridir?

  • Tremor
  • Epilepsi
  • Parkinson hastalığı
  • Vücudun sürekli ve istemsiz bir şekilde kasılarak büküldüğü bir hastalık olan distoni

Beyin pili tedavisi nasıl uygulanır?

Beynin orta bölümündeki beyin çekirdeklerine, çok hassas bir yöntem ile ince kablolar yerleştirilir ve göğüs ya da karın bölgesine yerleştirilen pil aracılığıyla bu bölgeye sürekli olarak elektriksel uyarılar verilir. Böylelikle; hastalığın yol açtığı bozulmuş sinir hücreleri elektriksel aktivite ile düzene girer ve günlük yaşama olumsuz yönde etki eden tüm belirtiler yok olur.

Beyin pili ameliyatında başarı sağlanabiliyor mu?

Parkinson ve tremor hastalıkları ile mücadele eden, uzun yıllar boyunca; titreme, yürüyememe ve konuşamama gibi durumlar ile yaşamak zorunda kalan hastalar, beyin pili ameliyatı ile kısa süre içerisinde eski yaşamlarına kavuşabilirler.

Beyin pili ameliyatına kimler adaydır?

Beyin pilinin takılabilmesi için; öncelikli olarak detaylı bir muayene ve görüntüleme işleminden geçilmesi, daha sonra ise nöropsikiyatrik testlerinin yaptırılması gerekir. Bu işlemlerin sonucunda ise hastanın tedaviye uygun olup olmadığına karar verilir.

Ameliyat nasıl yapılıyor?

Beyin pili ameliyatı genellikle uyanık olarak yapılır. Ameliyattan önce, hastanın başına stereotaktik çerçeve olarak adlandırılan bir aparat yerleştirilir. Ardından ise radyolojik tetkiklerle koordinat hesaplamaları yapılır. İleri düzey bilgisayar programları ile yapılan hassas hesaplamalar ile hedefler belirlenir ve lokal anestezi ile bu noktalara kablolar yerleştirilir.

Pil değiştiriliyor mu?

Yerleştirilen pilin ömrü yaklaşık olarak 5 ila 6 yıldır. Bu süre sonunda; mevcut kablolara dokunulmaksızın, 15 dakikalık bir işlem ile eski pil yerine, yenisi konulabiliyor.

Hastanemizde başarıyla uygulanan beyin pili ameliyatları hakkında geniş bilgi almak için Nöromodülasyon Merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir