Beslenme ve DiyetSpor & Egzersiz

Yürüyüş için geç kalmayın!

Yazın habercisi bahar kapımızı çalmışken; havalar ısınıp, içimiz özlenen güneşi gördükçe kıpır kıpır olurken, bu güzel mevsimi değerlendirmeye ne dersiniz?

Hem deşarj olmak, yaza enerji toplamak için hem de yaza kadar vermemiz gereken şu 5 kiloyu vermek için mükemmel bir önerim var!

Açık havada, hafif tempolu yürüyüş!

Dyt.Zeynep Seçkin
Dyt.Zeynep Seçkin

Hafif tempoda yani; kalbinizin ritmini değiştiren ama nefes nefese bırakmayan bir tempoda her gün 40 dakika yürümek inanın bana herkese iyi gelecek… O temiz havayı içinize çekmek hücrelerinizi canlandıracak ve vücudunuzun daha iyi çalışmasına destek olacak. Yürüyüş esnasında fazla yorulmadan yaptığınız kombinasyonlu hareket silsilesi en ufak kas gruplarınıza kadar çalıştırarak bir ay gibi kısa bir sürede sizde gözle görülür farklar oluşturmaya yetecek…

Düzenli yapılan yürüyüşün faydaları saymakla bitmiyor!

– Benim en sevdiğim faydası vücuda endorfin salgılatması. Endorfin salgısı vücudu stresten, kızgınlıktan uzaklaştırıyor. Yani insanın psikolojisine iyi geliyor, bir nevi doğal terapi!

– Bir diğer etkisi tabi ki mesleki ihtiyaçlarıma yardımı olacak nitelikte. Sağlıklı bir beslenme programının yanında yapılan düzenli yürüyüş sıkılaştırma ve toparlama etkisi ile kilo kaybını en iyi şekilde destekler. Düzenli yapılan yürüyüş joggingden daha fazla yağ yaktığını da söylemeden geçemeyeceğim. 🙂

– Vücudumuzdaki tüm kas gruplarını çalıştırır. Kol & omuz kaslarını, karın kaslarını çalıştırmanın yanında bacak kaslarını da çalıştırır ve bacak kaslarını güçlenmesini sağlar.

– Kişideki dengeyi geliştirir.

– Kalp ritmini düzenler, tansiyonu düzenler ve bunlarla birlikte göz tansiyonunun düzenlenmesinde de rol alır.

– Beyindeki rahatlama sayesinde Alzheimer riskini yarıya düşürür.

– Kadınlarda kolon kanseri riskini azaltır.

– Ve diğer hastalıklara da yakalanma riskini azaltır.

Tüm bunları okuduktan sonra geriye sadece karar vermek kalıyor aslında. Düzenli olarak hayatımıza yürüyüşü almamak için hiçbir sebebimiz olmamalı. İnanınki hayat koşuşturmasından bizi uzaklaştıracak olan bu spor dalı aynı zamanda diyetimize uyumumuzu da arttıracak. Şimdi bizi yormadan sağlığımıza yatırım yapacağımız bu aktivite için eşofman ve spor ayakkabı alma vakti! Unutmayın yürüyüşe ne çok aç ne de çok tok çıkmıyoruz. Hafif açlık durumu yani ara öğün sonrası yürüyüş yapmak yağ yakımını desteklemek için en doğru tercih.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir