Nöroloji-Beyin, Sinir Sağlığı

Çocuklarda ani yürüme bozuklukları görülür mü?

Bir sabah gördünüz ki yataktan kalkan çocuğunuz yürüyemiyor, yataktan kalkamıyor veya bir ayağını sürüyemiyor. Bu ve benzeri durumlar birçok nedene bağlı görülebilirler. Ani gelişen tek bacak veya her iki bacakdaki kuvvet kayıplarının değişik anlamları olabilir. Bazen bir kısım ateşli hastalıkları takiben olabilecek bağışıklık sistemi ile ilgili durumlardan, bacakları çalıştıran sinirlerin bozukluklarına kadar değişik nedenler söz konusu olabilir. Kalçadan yapılan bir injeksiyonun siyatik sinire zarar vermiş olması muhtemeldir.

Dr. Öğr. Üyesi Engin DENIZ
Dr. Öğr. Üyesi Engin DENIZ

Çocuk felci her ne kadar ülkemizde arık görülmese de göçler ve mülteci trafiği nedeni ile, kendisinde yeterince bağışıklık gelişmemiş çocuklarda akla gelmelidir. Bazen özellikle ishaller veya viral üst solunum yolları enfeksiyonlarını takiben bacaklarda güçsüzlük meydana gelmesi çocuk nörolojisinin acil durumlarından birisi olan bir sinir iltihabı durumunu, Guillain- Barre sendromunu düşündürmelidir.

Bazen bacak ve eklemlerde ağrı ile görülen yürüme zorluklarında eklem iltihabı ve diğer artrit tabloları unutulmamalıdır. Bazı kas hastalıkları da benzer tablolar yapabilir. Gün içinde dalgalanma gösteren Myastenik sendromlar bunlardan bazılarıdır.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir