Dermatoloji – Cilt Hastalıkları

Koronavirüsten Korunurken Egzama Olmayın!

Bilindiği üzere koronavirüs, tüm dünyaya yayılmış viral yollu bir enfeksiyon hastalığıdır. Bu hastalıkla mücadelede hijyen de çok önemli bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Koronavirüs ile alakalı önlemlerin en başında ise elleri sık sık yıkamak gelmektedir. Çünkü hastalık en çok temas yolu ile bulaşmaktadır. Koronavirüs salgını sebebiyle değil, hiçbir zaman kirli ellerle yüze, ağıza, gözlere dokunulmamalıdır. Çünkü, mikropların bulaşma ve aktif hale geçme riski kirli eller ile yüze dokunulduğunda artmaktadır. Bu sebeple gün içinde kullandığımız nesnelerle temastan hemen sonra elleri yıkamayı refleks haline getirmek gerekmektedir.

 Cildi Nemlendirmeye Özen Gösterilmeli

 Ellerimizi temizlerken de aşırıya kaçmak, yani hem sabun hem deterjan hem de steril el dezenfektanını aynı anda kullanmak, özellikle egzama gibi deri hastalıklarına zemin hazırlamaktadır. Elleri sık sık temizlemek beraberinde ciltte hassaslaşmayı getirecektir, bu sebeple nemlendirici kullanımına özen gösterilmelidir.

 Maske Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Koronavirüs salgının başlamasıyla maske kullanımında da bir artış olmuştur. Hasta ya da hasta olma ihtimali olan kişinin ventilli maske kullanması durumunda, kişiden çıkan virüs olduğu gibi dışarıya yayılmaktadır. Maske kullanımı hali hazırda, “hastalık tanısı konulmuş kişiler, teşhis konulan hastalara müdahalede bulunan sağlık personelleri ve günlük hayatta korunma amacıyla kullanan sağlıklı vatandaşlar” olarak üç grubu kapsamaktadır. Bu üç grubunda maske kullanırken filtreli maske kullanması gerekmektedir. Maske kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli durumlardan bir diğeri ise, maskenin kişiye özel olması gerektiğidir. Aksi halde koronavirüs bulaşmasa bile uçuk gibi deri virüslerinin bulaşma ihtimali vardır.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir